:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 10. 02:05

A Microsoft 60%-os részesedést vásárol a második legnagyobb japán kábel TV cégben

Az MS a MediaOne Group-tól veszi meg a részvényeket, amely éppen most egyesül az AT&T-vel (az amerikai Matáv). Japán források már tavaly év vége óta emlegetik azt, hogy a Redmond-i szoftver óriás érdekelt a cégben. Az MS tavaly vett 5 milliárd $-os részesedést a AT&T-ben, amelynek set-top box-aiban MS szoftver fut. Bill Gates szerint az ügylet révén növekedhet a szigetországban a nagy sávszélességű Internet hozzáférés, amely egyelőre elég kis piacot jelent.

Az MS a MediaOne Group-tól veszi meg a részvényeket, amely éppen most egyesül az AT&T-vel ("az amerikai Matáv"). Japán források már tavaly év vége óta emlegetik azt, hogy a Redmond-i szoftver óriás érdekelt a cégben. Az MS tavaly vett 5 milliárd $-os részesedést a AT&T-ben, amelynek set-top box-aiban MS szoftver fut. Bill Gates szerint az ügylet révén növekedhet a szigetországban a nagy sávszélességű Internet hozzáférés, amely egyelőre elég kis piacot jelent.
Japánban az állami telekommunikációs óriás, a Nippon Telegraph and Telephone (NTT) igen magas árakkal dolgozik és folyamatos civakodás van az Internet szolgáltató cégek és az NTT között a díjakról és a hozzáférés kérdéseiről. Ezt a problémát kerülhetik meg a szolgáltatók és a felhasználók egyaránt a kábeles Internet hozzáférés révén - a gond csak az, hogy Japánban a háztartásoknak mindössze 17%-ában van kábel TV (pl. az USA-ban ez az arány 70%).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.