Szerző: Vörös Péter

2000. április 10. 02:05

A Microsoft 60%-os részesedést vásárol a második legnagyobb japán kábel TV cégben

Az MS a MediaOne Group-tól veszi meg a részvényeket, amely éppen most egyesül az AT&T-vel (az amerikai Matáv). Japán források már tavaly év vége óta emlegetik azt, hogy a Redmond-i szoftver óriás érdekelt a cégben. Az MS tavaly vett 5 milliárd $-os részesedést a AT&T-ben, amelynek set-top box-aiban MS szoftver fut. Bill Gates szerint az ügylet révén növekedhet a szigetországban a nagy sávszélességű Internet hozzáférés, amely egyelőre elég kis piacot jelent.

HIRDETÉS

Az MS a MediaOne Group-tól veszi meg a részvényeket, amely éppen most egyesül az AT&T-vel ("az amerikai Matáv"). Japán források már tavaly év vége óta emlegetik azt, hogy a Redmond-i szoftver óriás érdekelt a cégben. Az MS tavaly vett 5 milliárd $-os részesedést a AT&T-ben, amelynek set-top box-aiban MS szoftver fut. Bill Gates szerint az ügylet révén növekedhet a szigetországban a nagy sávszélességű Internet hozzáférés, amely egyelőre elég kis piacot jelent.
Japánban az állami telekommunikációs óriás, a Nippon Telegraph and Telephone (NTT) igen magas árakkal dolgozik és folyamatos civakodás van az Internet szolgáltató cégek és az NTT között a díjakról és a hozzáférés kérdéseiről. Ezt a problémát kerülhetik meg a szolgáltatók és a felhasználók egyaránt a kábeles Internet hozzáférés révén - a gond csak az, hogy Japánban a háztartásoknak mindössze 17%-ában van kábel TV (pl. az USA-ban ez az arány 70%).

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 07:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.