:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 12. 11:49

Két részre darabolja a zenefájlokat az EMI által használt másolásvédelmi technológia

[CNET] A zenefájlok illegális másolását megakadályozandó, az EMI kedden bejelentette, hogy a BayView Systems technológiájával fogja védeni digitális úton terjesztett felvételeit.

[CNET] A zenefájlok illegális másolását megakadályozandó, az EMI kedden bejelentette, hogy a BayView Systems technológiájával fogja védeni digitális úton terjesztett felvételeit.

A San Francisco-i BayView által kifejlesztett védelem nem titkosításon vagy vízjelezésen alapul, mint a konkurens technológiák, hanem az állománok feldarabolásán. A zenefájlok kettéosztása után a nagyobbik rész a felhasználó merevlemezén marad, de a meghallgatáshoz szükséges másik rész egy távoli szerverről a megfelelő jelszó beírása után lejátszáskor kerül a felhasználóhoz.

A két részre osztott zenefájl egyes darabjai önmagukban semmire sem használhatók és kizárólag a lejátszás ideje alatt "egyesülnek". A BayView szerint a jogtulajdnos teljes ellenőrzést gyakorolhat a zenék felett, ugyanis a felhasználók sosem jutnak birtokába a teljes anyagnak.

Az EMI a technológiát olyan zenék védelmére kívánja használni, amelyeket a hivatalos megjelenésük előtt közzétesznek, hogy a rádióállomások vagy az üzletek korábban is be tudják mutatni őket. Korábban ilyen alkalmakkor az előzetesen kiadott felvételek a Napster-en vagy az Ebay-en "végezték".

A BayView technológiáját a kiadó hétfőn veti be először, amikor az USA-ban rendkívül népszerű Garth Brooks country-énekes új számát egyes ügyfelei számára az interneten elérhetővé teszi.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.