Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 12. 10:43

A Yahoo! készíti az elkövetkező két labdarúgó VB honlapját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az amerikai Yahoo!-t bízta meg a 2002-ben és 2006-ban rendezendő labdarúgó világbajnokságok hivatalos weboldalának elkészítésével.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az amerikai Yahoo!-t bízta meg a 2002-ben és 2006-ban rendezendő labdarúgó világbajnokságok hivatalos weboldalának elkészítésével.

A Yahoo! nem csupán elkészíti a honlapokat, hanem karbantartja, frissíti és természetesen hirdeti is azt, valamint a FIFA-val közösen hirdetőket keres. A www.fifaworldcup.com címen elérhető portál híreit a Reuters szolgáltatja majd.

Az 1998-as franciaországi VB idején a torna honlapját 1,1 milliárdszor töltötték le. Mivel a 2002-es világbajnokságot Japán és Dél-Korea közösen rendezi, a szakértők szerint az internetes adatszolgáltatás szerepe kiemelkedő fonotsságúvá válik, tekintettel arra, hogy Európához és Amerikához képest is jelentős az időeltérés.

A weboldal látogatói a legfrissebb híreken, elemzéseken, statisztikákon kívül instant messaging szolgáltatás segítségével nyomon követhetik a mérkőzések eredményének alakulását, és természetesen megvásárolhatják a világbajnokság és a csapatok ajándéktárgyait, mezeit, és más relikviákat is.

A Yahoo! továbbá jogosult a stadionokban saját reklámjait elhelyezni, így a 64 mérkőzésnek otthont adó 20 pálya mindegyikében lesz majd transzparense az internetes cégnek.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról