Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 9. 18:28

Compaq PC - szenzációs áron

[Mmd] Minden eddigit alulmúló árajánlattal jelent

[Mmd] Minden eddigit "alulmúló" árajánlattal jelent meg a Compaq az őszi kereskedelmi szezon kezdetén: 119.900,- forintos nettó végfelhasználói áron kínálja DeskPro EZM asztali gépét.

A Compaq az elmúlt években határozott lépéseket tett a minőségi, ugyanakkor megfizethető árú személyi számítógépek hazai elterjesztésére. Első ilyen akciója 1998-ra datálódik amikor a DeskPro 1000-el vezetett be addig ismeretlen termék és értékesítési modellt. Az egy nap alatt értékesített több száz gépes rekordot, 1200 darabot valószínűleg azóta sem szárnyalta túl senki.

1999 végén jelent meg a Compaq Skóciai gyárában kifejezetten a hazai igények figyelembe vételével készült Prosignia S 300, amely ismételten a maga idejében a legolcsóbb márkás PC címet tudhatta magáénak, nem feladva a közismert Compaq minőséget. Ez a termék jelentette az első igai áttörést az akkor már egyre markánsabban körvonalazódó kis és közepes válallati piacon.

A jelenlegi termék, a DeskPro EZM kialakításakor a 2001-es év legnyilvánvalóbb felhasználói igényeiből indultunk ki. A teljesen magyarított termék CD meghajtót, és egyre szélesebb körben igényelt ingyenes operációs rendszert tartalmaz . A konfiguráció: Intel Celeron 600 MHz, 64MB RAM, 10GB HDD, 10/100 Ethernet kártya, Linux 6.0 operációs rendszer.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról