Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 7. 02:14

ECTS: új Hercules hangkártya, hangszórókészletek és LCD monitor

A Hercules -- kihasználva az ECTS rivaldafényét -- több új terméket is bejelentett az elmúlt két napban. Ezek között 6.1-es hangkártya, hangszórókészletek és egy új LCD monitor található.

A Hercules -- kihasználva az ECTS rivaldafényét -- több új terméket is bejelentett az elmúlt két napban. Ezek között 6.1-es hangkártya, hangszórókészletek és egy új LCD monitor található.

Az egyik legérdekesebb termék, mely feltétlenül figyelemre méltó, az első olyan hangkártya, mely 6.1-es, azaz 7-csatornás kimenettel rendelkezik. A Game Theater XP 5.1 továbbfejlesztése nevében hordozza különlegességét, s az igen "nehezen" megjegyezhető Game Theater XP 6.1 névre hallgat.

Az előd verziónak megfelelően ez a Game Theater XP csomag is külső egységet tartalmaz. A 6.1-es kimenetet Dolby Digital EX erősítő hiányában 5.1-es rendszerünk mellé csatolt monó erősítővel és hangszóróval pótolhatjuk, a szükséges plusz kimenetet a kártya biztosítja. A 6.1-es kódolású filmek kezeléséről a módosított PowerDVD szoftver gondoskodik, de játékok alatt sem kell lemondanunk a bővített lehetőségekről, itt is rendelkezésre áll a teljes hangszórópark. Fejhallgatónkon keresztül továbbra is élvezhetjük a Dolby Headphone technológiát, de koaxális vagy optikai kimeneten is kiküldhetjük a DVD jelét erősítőnkbe.

A Game Theater XP 6.1 minden más tekintetben ugyanazt nyújtja, mint a Game Theater XP 5.1. A külső egységen helyet foglal az audiokimenetek mellett 4 USB port is, optikai és koaxális digitális ki- és bemenet, MIDI ki- és bemenetek, előerősített mikrofon bemenet.

A továbbfejlesztett Game Theater XP 6.1 október közepétől lesz megtalálható a boltok polcain.

Az ECTS másik újdonsága a Hercules Prophetview 720 LCD monitor.

A Hercules Prophetview 720 15"-os LCD monitor látható képátló tekintetében lepipálja még a 17"-os hagyományos monitorokat is. Ajánlott felbontása 1024 x 768, növelt kontraszt és fényerő teszi használatát még kellemesebbé.

Az LCD technológia által biztosított kis helyigénye lehetővé teszi bármilyen (író)asztalon történő alkalmazását, olyan helyeken is, ahol a hagyományos monitorok mélységük miatt nem férnének el.

A hangkártya mellé hangszórókészlet is dukál, igaz, "csak" 5.1-es felállásban. Az új XPS 510 és XPS 210 modellek közül bárki választhat igényeinek és anyagi lehetőségeinek megfelelően.

XPS 510: mint a legmagasabb verziószámú készlet ez az 5.1-es kit PC mellé kellő hangerőt nyújt, s megfelelő térhatást biztosít. A fa borítású mélynyomó 20 W RMS teljesítményre képes, az öt szatellit-sugárzó teljesítménye sajnos nem ismert. A szett 89 dolláros ajánlott ára meglehetősen szerénynek mondható.

A kisebbik XPS 210 három részes szett subwoofert és két hangszórót tartalmaz, meglepő módon nagyobb teljesítményt nyújtva az XPS 510-nél. A mélynyomó itt is fa borítást kapott, de 30 W RMS teljesítmény leadására képes. A két hangszóró kétutas, a mélyközép mellett egy-egy "csipogó" biztosítja a magasabb tartományok megszólaltatását. Ez a szett is meglehetősen nyomott áron, 49 dollárért lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról