Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 5. 17:02

A nyomtatóiról híres Lexmark lehet a HP-Compaq házasság nagy vesztese

[CNET] A Hewlett-Packard és a Compaq között létrejövő frigy egyik legnagyobb vesztese a nyomtatókat gyártó Lexmark International lehet, amely legnagyobb ügyfelei között tartja számon a Compaq-ot.

HIRDETÉS

[CNET] A Hewlett-Packard és a Compaq között létrejövő frigy egyik legnagyobb vesztese a nyomtatókat gyártó Lexmark International lehet, amely legnagyobb ügyfelei között tartja számon a Compaq-ot.

Ha a hatóságok jóváhagyják a HP és a Compaq egyesülését, a Compaq aligha vásárol majd a HP legnagyobb riválisától, a Lexmarktól.

A nyomtatógyártó cég részvényeinek árfolyama tegnap 12 százalékkal alcsonyabban nyitottak előző záróértéküknél és a nap folyamán további 9,4 százalékot veszítettek értékükből.

A Compaq 1998 májusában állapodott meg a Lexmarkkal, hogy a gyártson nyomtatókat, amelyeket a Compaq azután saját márkaneve alatt hoz forgalomba. A Compaq így lett a Lexmark egyik legnagyobb ügyfele, de a cég ezen kívül a Samsung, a Xerox, a Fujitsu és a Kodak részére is szállít printereket, amelyek saját márkanevük alatt értékesítik azokat.

Azonban ezek a szerződések a Lexmark forgalmának csupán kevesebb, mint 15 százalékát generálják. Elemzők szerint a Lexmark bevételeinek mindössze 5-7 százaléka származik a Compaqtól, ami évi 300 millió dollárnak felel meg.

A Lexmark szerint a Compaq még annyira sem kulcsfontosságú partnere, mint ahogy azt az elemzők gondolják. A kedden kiadott közlemény szerint idén a Compaq-nak eladott tintasugaras nyomtatók az összbevétel három százalékát sem tették ki. Azonban fontos tudni, hogy a tintasugaras nyomtatók esetében a nagy bevételt nem maguk a készülékek, hanem a festékpatronok és más perifériák teszik ki.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 19:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.