Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 4. 17:50

Az NTT DoCoMo felkészült a harmadik generációs mobilszolgáltatás kereskedelmi bevezetésére

[CNET] Japán első számú mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo hétfőn bejelentette, hogy minden a tervezek szerint halad a világ első harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatásának (FOMA) kereskedelmi bevezetése körül, amely október elsején történik meg.

[CNET] Japán első számú mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo hétfőn bejelentette, hogy minden a tervezek szerint halad a világ első harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatásának ("FOMA") kereskedelmi bevezetése körül, amely október elsején történik meg.

A FOMA az eddigieknél nem csupán sokkal jobb minőségű hangátvitelt kínál, hanem akár negyvenszer nagyobb sebességű internet-elérést, multimédiás üzenetküldést vagy akár videokonferencia lehetőséget is.

Az NTT DoCoMo májusban műszaki problémák miatt elhalasztotta a 3G szolgáltatások piaci bevezetését, és meghosszabbította a tesztüzemet. Október elsejétől azonban a három legnagyobb japán városban (Tokió, Oszaka, Nagoya) és azok vonzáskörzetében már valóban elérhető lesz a FOMA szolgáltatás.

A távközlési cég elmondása szerint jövő tavasszal további nagyvárosokban működik majd a harmadik generációs szolgáltatás. A kereskedelmi megjelenés időpontjában körülbelül 20 ezer harmadik generációs mobiltelefon és többezer videotelefon lesz elérhető a vásárlók számára.

Az NTT DoCoMo vezérigazgatója szerint a 3G szolgáltatások kezdeti felhasználóinak legalább a fele vállalati ügyfél lesz. "Úgy gondoljuk, a forgalom nagyobb részét a céges felhasználók generálják majd" - mondta Keiji Tachikawa.

A mobilszolgáltató jövő márciusig ugyan mindössze 150 ezer FOMA ügyfélre számít, de 2004 márciusára 6 millió előfizetővel számolnak. A vállalat a következő három évben 8,4 milliárd dollárt költ majd a harmadik generációs hálózatok országos kiépítésére. A működés negyedik évében pedig már nyereséges üzemelést vár 3G szolgáltatásától az NTT DoCoMo.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.