:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 3. 12:22

A Pocket PC 2002 operációs rendszer a vállalati felhasználókat célozza meg

[CNET] A Microsofthoz közeli források értesülései szerint a redmondi szoftvergyártó szeptember hatodikán, a kaliforniai La Jolla városában rendezendő Demomobile konferencián mutatja be a Pocket PC 2002 operációs rendszerét, amely két változatban lesz elérhető.

[CNET] A Microsofthoz közeli források értesülései szerint a redmondi szoftvergyártó szeptember hatodikán, a kaliforniai La Jolla városában rendezendő Demomobile konferencián mutatja be a Pocket PC 2002 operációs rendszerét, amely két változatban lesz elérhető.

A Merlin kódnéven ismert szoftver felhasználói felülete az októberben megjelenő Windows XP-re hasonlít és az újdonságok között találjuk a 802.11b vezeték nélküli hálózai kártyák támogatását és kibővített biztonsági funkciókat. Jól látható, hogy a fejlesztéseknél a Microsoft főképpen a vállalati ügyfelek igényeit vette figyelembe. Nem is csoda, ugyanis ez a Pocket PC legnagyobb potenciális piaca.

Bár a világon összességében jóval több Palm OS alapú kézigépet adnak el, a vállalatok mégis jóval többször választják a Pocket PC alapú gépeket. A Microsoftnak jelentős előnye van a vetélytársakkal szemben a vállalati piacon, ugyanis a cégek és a Pocket PC-alapú kézigépek gyártói -- például a Compaq vagy a Hewlett-Packard -- valószínű már korábban is kapcsolatban álltak - mondta az ARS elemzője, Matt Sargent.

A Microsoft nem alakította át teljesen az új operációs rendszert, egyszerűen csak beépítette azokat a funkciókat, amelyeket a vállalati ügyfelek elvártak: vezeték nélküli hálózai támogatás és még több biztonság.

Egyelőre nem tudni, a Pocket PC 2002 verziói miben térnek el majd egymástól, de valószínű az egyiket a kisebb (16 MB) méretű memóriával rendelkező kézigépekbe szánják, míg a másikat a nagyobb (32 MB vagy több) tárkapacitással rendelkező készülékekre telepítik majd.

A Pocket PC 2002 lehetőséget ad az Outlook-felhasználóknak, hogy leveleiket a kézigépükön tárolják, így akkor is elolvashatják őket, ha nincsenek az asztali gépükhöz csatlakozva.

A Hewlett-Packard és a Compaq hamarosan bejelenti a Pocket PC 2002 operációs rendszert használó kéziszámítógépeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.