Szerző: roberto

2001. szeptember 6. 22:00

Október előtt várható a StarOffice 6 első bétája

[BetaNews] Október előtt várható az első bétája a StarOffice irodai programcsomag 6-os verziójának. A nyílt forráskódú OpenOffice-on alapuló programcsomag végleges változata a Sun Microsystems újabb tervei alapján 2002 első negyedévében várható. A csomag legfőbb újdonságai -- ahogy azok az OpenOffice buildjeiben is nyomon követhetőek -- a teljesen XML-alapú fájlformátumok, az ázsiai nyelvek támogatása, és az, hogy a csomag programjai ezentúl önállóak lesznek, nem egyetlen hatalmas alkalmazásba lesz integrálva minden funkció (így jóval gyorsabbak is az egyes alkalmazások). A Sun egy közelebbről meg nem nevezett alkalmazottja szerint a programcsomag erőteljesen hasonlítani fog a Microsoft Office 2000-re, és -- ahogy az várható volt -- a Windows, Solaris és Linux operációs rendszerekre készül majd el.

OpenOffice[BetaNews] Október előtt várható az első bétája a StarOffice irodai programcsomag 6-os verziójának. A nyílt forráskódú OpenOffice-on alapuló programcsomag végleges változata a Sun Microsystems újabb tervei alapján 2002 első negyedévében várható. A csomag legfőbb újdonságai -- ahogy azok az OpenOffice buildjeiben is nyomon követhetőek -- a teljesen XML-alapú fájlformátumok, az ázsiai nyelvek támogatása, és az, hogy a csomag programjai ezentúl önállóak lesznek, nem egyetlen hatalmas alkalmazásba lesz integrálva minden funkció (így jóval gyorsabbak is az egyes alkalmazások). A Sun egy közelebbről meg nem nevezett alkalmazottja szerint a programcsomag erőteljesen hasonlítani fog a Microsoft Office 2000-re, és -- ahogy az várható volt -- a Windows, Solaris és Linux operációs rendszerekre készül majd el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról