Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 19. 15:21

Szeptember elsejétől rendelhető a Microsoft Xbox

[Team Xbox] Az amerikai Electronics Boutique üzletlánc szeptember elsejétől kezdve fogadja a Microsoft Xbox konzolra szóló előrendeléseket. A gépet november 8-án hozzák forgalomba az Egyesült Államokban.

[Team Xbox] Az amerikai Electronics Boutique üzletlánc szeptember elsejétől kezdve fogadja a Microsoft Xbox konzolra szóló előrendeléseket. A gépet november 8-án hozzák forgalomba az Egyesült Államokban.

Az Electronics Boutiqie ajánlatában egy Xbox konzol, három tetszőlegesen kiválasztott játék és egy kiegészítő hardver (joypad, DVD távirányító vagy memóriakártya) szerepel: a csomag ára 499 dollár, azaz közel 150.000 forint. A választható játékok között olyan nevek szerepelnek, mint a Halo, NFL Fever 2002, Oddworld: Munch's Oddysee, Dead or Alive 3 vagy a Project Gotham Racing.

A gép hivatalosan ajánlott fogyasztói ára 299 dollár lesz, de nyilvánvaló, hogy aki az elsők között szeretné magáénak tudni az Xbox-ot, annak többet kell érte fizetnie, nem beszélve a kiegészítő hardverekről és a játékokról.

Érdekesség, hogy az Electronics Boutique reklámjában az Xbox specifikáció között 233 MHz órajelű grafikus chipet és 10 GByte-os merevlemezt neveznek meg, holott a Microsoft által nyilvánosságra hozott adatok között még 250 MHz-es NVIDIA XGPU grafikus chip és 8 GByte kapacitású merevlemez szerepelt.

A Microsoft augusztus 17-én, pénteken jelentette be, hogy -- a korábban már bejelentett november 8-i -- USA-beli megjelenés napjától kapható az Xbox Kanadában is, mégpedig 459 kanadai dolláros áron (~ 84 ezer Ft.)

A cég megerősítette, hogy a konzol piacra dobásakor 15-20 játék fog megjelenni és a tervek szerint az ünnepi szezon végéig 1-1,5 millió készüléket fognak eladni.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról