:

Szerző: Barna József

2001. augusztus 6. 14:51

A Citrix XPS portálszoftvere támogatást nyújt a SharePoint portálszervernek

[East Side] A Microsoft Fusion 2001 kiállításon a Citrix Systems, Inc. ma bejelentette: a Microsofttal kötött megállapodása folytán a Citrix XPS erősíteni fogja a Microsoft SharePoint portálszerver működését. A megállapodás részeként a Citrix csatlakozott a Microsoft SharePoint Fejlesztői Közösség együttműködési programjához.

[East Side] A Microsoft Fusion 2001 kiállításon a Citrix Systems, Inc. ma bejelentette: a Microsofttal kötött megállapodása folytán a Citrix XPS erősíteni fogja a Microsoft SharePoint portálszerver működését. A megállapodás részeként a Citrix csatlakozott a Microsoft SharePoint Fejlesztői Közösség együttműködési programjához.

"A SharePoint portálszerver keresési és dokumentumkezelési funkcióinak összekapcsolása a Citrix portáljaival elősegíti a felhasználók hatékonyságának növekedését, hatékonyabbá teszi az információforrások hasznosítását, és megfelelően egészíti ki a Citrix XML-alapú portálszoftverei lehetőségeinek széles skáláját" - fejtette ki Paul Hahn, a Citrix vállalati fejlesztésekért felelős igazgatója. "A jövôben is folytatjuk tartós, gyümölcsöző együttműködésünket a Microsofttal, hogy fontos kezdeményezésük, a .NET platform számára támogatást nyújtsunk portáljainkban."

Az XPS - egy XML-alapú portálszoftver - a Sequoia Software Corporation idei felvásárlása során jutott a Citrix birtokába. A program segítségével a különféle méretű vállalatok áramvonalasabbá tehetik, automatizálhatják bonyolult üzleti folyamataikat, egységes hozzáférési felületet nyújtva, amelyen keresztül mindenki - partnerek, beszállítók, ügyfelek vagy saját munkatársak - valós időben, másodpercek alatt juthatnak el a kívánt eredményhez a korábban ehhez szükséges több nap helyett. A termék magjaként funkcionáló XML-szerver jelentős adatmennyiségek és számtalan felhasználó kiszolgálására képes, így az XPS a rugalmasságot számottevő szolgáltatási színvonallal, egyszerű adaptálhatósággal és telepítéssel kombinálja.

A rugalmas SharePoint portálszerver könnyű visszakeresési, adatmegosztási és publikálási megoldásokat kínál felhasználóinak. Mindegyik önálló szerver vállalati szintű keresési lehetőségeket (a Microsoft Research fejlesztése) és integrált dokumentumkezelési eszközöket nyújt. A SharePoint a különféle adatforrásokon - közöttük SharePoint Team Services webhelyek, Exchange adattárak, megosztott fájlok, Notes adatbázisok és internetes webhelyek - tárolt információk visszakeresésének fókuszpontját képezi.

"A Citrix nagyteljesítményű, XML-alapú termékeivel és technológiájával megoldást kínál ügyfeleinek, hogy a szükséges információt megtalálják és megszerezzék, bárhol is vannak a világban" - emeli ki Gytis Barzdukas, a Microsoft SharePoint csoportjának termékmenedzsere. "A SharePoint portálszerver az XPS részeként az eddigieknél kiterjedtebb portálmegoldást kínál a Microsoft-alkamazások generálta információk szervezésére, kikeresésére és megosztására."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.