:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 18. 17:10

Az IDC tanulmánya szerint az Apple vezető szerepet tölt be az általános és középiskolai oktatásban

[Apple] Az International Data Corp. által készített tanulmány szerint az Apple vezető szerepet tölt be az amerikai általános és középiskolai oktatásban.

Az IDC tanulmánya szerint az Apple a 2000-2001 tanévben piacvezető szerepet töltött be az oktatásban mind az asztali, mind pedig a hordozható gépek területén ­ 27,7%-os, illetve 34,7%-os részesedésével. Az IDC beszámolója szerint az Apple majdnem kétszer annyi asztali és hordozható gépet adott el az iskoláknak, mint az utána másodikként következő számítógépgyártó.

"Az oktatás a génjeinkben van itt, az Apple-nél" ­ mondta Steve Jobs, Az Apple elnöke. "Mi adtuk el a legtöbb gépet az általános és középiskolák számára közel 25 éven keresztül, és az olyan újító szellemű termékek, mint a kábel nélkül hálózatba helyezhető új iBook-unk, továbbra is a csúcson fognak minket tartani."

Az IDC adatai szerint az Apple ugyancsak első számú szállítója az iskoláknak a hordozható gépek terén. Az IDC jóslata szerint a hordozható gépek körülbelül az USA oktatási piacának 19,4%-át fogják kitenni darabszámban a 2001-es naptári év végére, a 2000-es év 15,8%-hoz képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.