Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 12. 11:01

Stratégiai megállapodást kötött az Ericsson és az EDS

[Ericsson] Az Ericsson és az EDS globális stratégiai üzleti megállapodást írt alá, amellyel tovább erősítik már meglévő üzleti kapcsolatukat. Az EDS megvásárolja az Ericsson különböző mobil eszközeit, illetve szoftvereit és integrálja azokat vállalati megrendelők részére szánt megoldásaiba és szolgáltatásaiba. A vezeték nélküli készülékek felhasználói Smartphone telefonjaikról elérhetik majd e-mailjeiket.

Az EDS megvásárolja és integrálja az olyan szoftvermegoldásokat, mint például az Ericsson Virtuális Iroda (EVO) szoftver, amely lehetővé teszi, hogy mobilkészülékek használói hozzáférjenek a vállalati LAN-alapú rendszerekhez, mint például az e-mail, a határidőnapló, a címlista és az intranet.

Ezen felül az Ericsson bekerül az EDS által előnyben részesített, az Internet Protokollt és a hangátviteli képességeket egyesítő, azaz konvergens technológiákat alkalmazó mobilkészülékeket kínáló szállítók körébe. Ezen készülékek közé tartozik az Ericsson R380 Smartphone - a mobiltelefon, amely digitális személyi asszisztensként is funkcionál - és a Bluetooth technológiát alkalmazó legújabb Ericsson készülékek, amelyek vezeték nélküli "személyes övezetet" biztosító hálózatkezelést kínálnak. Az EDS értékesítési és szállítási csapatokat tanít be az Ericsson legújabb konvergens technológiáira alapuló megoldások nyújtására.

"Lelkesedéssel tölt el bennünket, hogy együtt dolgozhatunk az Ericssonnal annak érdekében, hogy világszerte segítsük a vállalatokat üzleti folyamataik mobilizálásában, a digitális gazdaság megvalósításában" - nyilatkozta Reza Jafari, az EDS Globális Kommunikáció részlegének, szórakoztatóiparral és médiával foglalkozó egységének elnöke. "Ez az üzleti kapcsolat egyesíti az Ericsson piacvezető mobil internetes megoldásait és infrastruktúráját az EDS világklasszis kompetenciájával a rendszerek és üzleti folyamatok integrálása terén, ezáltal bárhol és bármikor rendelkezésre álló digitális mobil munkafolyamatokat lehetővé téve."

"Az EDS nagyszerű partner az Ericsson részére" – nyilatkozta Lars E. Svensson, Ericsson Enterprise AB elnöke. "Mindkét vállalat globális jelenlétet mondhat magáénak és vállalatoknak, illetve kormányoknak szállít csúcstechnológiájú termékeket és szolgáltatásokat. Ami a mobilitást illeti, az Ericsson és az EDS ügyfélbázisa egymást jól kiegészíti, és az Ericssont nagy örömmel tölti el, hogy jelen megállapodás révén az EDS-nek a Global 1000 felé mutató mobilszolgáltatásaihoz szükséges termékek stratégiai beszállítója lehet."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról