Szerző: Bodnár Ádám

2001. július 2. 13:20

A Matsushita Communication elnöke szerint a mobiltelefon-piac 20 százalékkal a várakozások alatt marad

Az idén 400 millió mobiltelefont adnak majd el, ami az előrejelzett mennyiségnél 20 százalékkal alacsonyabb - mondta Yasuo Katsura, a Matsushita Communication Industrial Co. elnöke egy Japánban rendezett konferencián.

Katsura nyomatékosította, hogy ez a saját privát véleménye és nem a vállalat hivatalos előrejelzése. Az elnök szerint a Matsushita Communication - a Panasonic mobiltelefonok gyártója - július végén hozza nyilvánosságra legfrissebb prognózisát.

A Dataquest felmérései szerint tavaly 413 millió mobiltelefont adtak el világszerte. A nagy mobiltelefongyártók a gazdaségi növekedés lassulására és a kereslet csökkenésére hivatkozva idén egyre-másra csökkentették az eladott készülékekről szóló előrejelzéseiket. A becsült menyiségek 350 és 500 millió darab közé esnek.

A 35 százalékos részesedéssel piacvezető Nokia volt az egyetlen cég, amely 500 milliós volument prognosztizált. A Matsushita Communication - az ötödik legnagyobb mobiltelefon-gyártó - áprilisban még 480 millióra becsülte az idén eladásra kerülő mobiltelefon készülékek számát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról