Szerző: Vörös Péter

2001. június 20. 02:08

Red Hat: megvan az első nyereséges negyedév!

Red Hat[Linux Today] A Red Hat a május 31-ével végződött első pénzügyi negyedévét 25,6 millió $-os forgalommal és 600.000$-os (részvényenként nullszaldós) nettó nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 21,7 millió $-os forgalommal (18%-os növekedés) és 3,7 millió $-os (részvényenként 0,02 centes) nettó veszteséggel. Matthew Szulik, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az igen nehéz IT környezetben a cégnek először sikerült nyereséges negyedévet és pozitív cash-flowt produkálnia. Fontosabb ügyletek a negyedév során:
  • Az NHL.com az infrastruktúráját Red Hat Linux 7-et futtató IBM Linux rendszerrel fejlesztette tovább
  • A Bauhaus AG, Európa legnagyobb DIY (do-it-yourself, csináld magad/hobbi) kiskereskedelmi láncolata Oracle adatbázis szerver környezetét Red Hat Linux alapra állította át 125 boltban
  • A Red Hat megállapodást írt alá a Nortellel arról, hogy támogatást és szolgáltatásokat fog nyújtani a Nortel azon munkaállomásaihoz, amelyeket azon szoftverek kifejlesztéséhez használnak, amelyek futtatják a cég switcheit és routerjeit. Korábban a Nortel kizárólag zárt Unix rendszereket használt. Most a Linux ill. a Red Hat szolgáltatásai ugyanazt a teljesítmény és szolgáltatási szintet nyújtja alacsonyabb összköltségért.
  • Közös szerződések a Dell-lel a következő cégeknél és intézményeknél: BEA Systems, Thomson Financial, AT&T, Duke Energy, SAIC, Avery Dennison, Veritas Software, Columbia University, Cornell University, UCLA, George Washington University, Rutgers University.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról