Szerző: Vörös Péter

2001. június 20. 02:08

Red Hat: megvan az első nyereséges negyedév!

Red Hat[Linux Today] A Red Hat a május 31-ével végződött első pénzügyi negyedévét 25,6 millió $-os forgalommal és 600.000$-os (részvényenként nullszaldós) nettó nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 21,7 millió $-os forgalommal (18%-os növekedés) és 3,7 millió $-os (részvényenként 0,02 centes) nettó veszteséggel. Matthew Szulik, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az igen nehéz IT környezetben a cégnek először sikerült nyereséges negyedévet és pozitív cash-flowt produkálnia. Fontosabb ügyletek a negyedév során:
  • Az NHL.com az infrastruktúráját Red Hat Linux 7-et futtató IBM Linux rendszerrel fejlesztette tovább
  • A Bauhaus AG, Európa legnagyobb DIY (do-it-yourself, csináld magad/hobbi) kiskereskedelmi láncolata Oracle adatbázis szerver környezetét Red Hat Linux alapra állította át 125 boltban
  • A Red Hat megállapodást írt alá a Nortellel arról, hogy támogatást és szolgáltatásokat fog nyújtani a Nortel azon munkaállomásaihoz, amelyeket azon szoftverek kifejlesztéséhez használnak, amelyek futtatják a cég switcheit és routerjeit. Korábban a Nortel kizárólag zárt Unix rendszereket használt. Most a Linux ill. a Red Hat szolgáltatásai ugyanazt a teljesítmény és szolgáltatási szintet nyújtja alacsonyabb összköltségért.
  • Közös szerződések a Dell-lel a következő cégeknél és intézményeknél: BEA Systems, Thomson Financial, AT&T, Duke Energy, SAIC, Avery Dennison, Veritas Software, Columbia University, Cornell University, UCLA, George Washington University, Rutgers University.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.