Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 5. 14:42

Eszközön fogja tárolni az utazások adatait a Google Térkép

Biztonságosabbá teszi a keresőcég az Idővonal funkciót.

A Google Térkép évek óta lehetőséget ad rá a felhasználóknak, hogy a Helyelőzmények (hamarosan már Idővonal) funkció segítségével visszanézzék és nyomonkövessék a felkeresett helyeket, városokat, megtett utazásaikat – amennyiben engedélyt adtak rá.

A személyes térkép weben és mobilról egyaránt megtekinthető volt eddig, de a következő hónapok során a cég megszünteti a webes hozzáférést, amivel tervei szerint hatékonyabban tudja majd védeni az érzékenynek számító adatokat. A funkció használóinak az elmúlt napokban kezdték el kiküldeni az értesítéseket a változásról, melynek életbe lépése után az adatok az eszközökön, és nem a felhőben fognak tárolódni.

Felmerül a kérdés, mi történik így új készülékre költözéskor, de biztonsági mentés készítésével a jövőben is lehetőség lesz a helyadatok migrálására a felhő közbeiktatásával. Ezt a mentést titkosítja a Google, így még maga a cég sem férhet hozzá az abban foglalt információkhoz.

A vállalat már tavaly év végén elkezdte tesztelni a megoldást, és a kiküldött értesítések szerint a következő hónapok során világszerte egyre többen látják majd a vonatkozó értesítést, év végéig pedig mindenki számára elérhetetlen lesz a weben keresztüli hozzáférés a személyes térképhez.

timelinedev

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról