Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 23. 14:08

BSidesBUD 2024 – nemzetközi kiberbiztonsági konferencia nyolcadjára Budapesten

Nyolcadik alkalommal rendezik meg hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferenciát 2024. május 23-án a budapesti Lurdy Rendezvényközpontban, ahová 16 előadó érkezik 8 különböző országból.

Idén is lesz BSides Budapest konferencia, mely összesen 10 előadással és 4 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Spanyolországból, Izraelből, Egyesült Államokból, Németországból, Görögországból és Horvátországból, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is.

A BSidesBUD2024 konferencián szó lesz többek között:

  • az idén januárban Linuxokat érintő heap overflowról,
  • scam smart contractról,
  • EDR megoldásokról,
  • powershell exploitokról,
  • digitális szülőségről és annak veszélyeiről,
  • malwarek nyomonkövetéséről,
  • hogyan lehet elkapni a bűnözőket arcfelismerés segítségével,
  • és arról, hogyan legyünk tartomány adminok 60 másodperc alatt. 

Az eseményt a 21 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi. A rendezvény a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használja, mely márkanév alatt csak a tavalyi évben több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A szervezők a kiberbiztonsági szakma és a téma iránt érdeklődő közösség támogatásának céljából létrehoztak egy Hackademy ösztöndíjprogramot is, ami a Hacktivity konferenciák esetében már több éve nagy sikerrel működik. 2019-től kezdve minden évben több, mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az éves BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni.

A BSidesBUD2024-ről bővebb információ ezen a weboldalon érhető el.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.