Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 26. 13:38

Ifjúsági tanácsot állított fel a TikTok

15 tinédzser ad majd tanácsokat a videós platformnak a biztonsági fejlesztésekkel kapcsolatban.

Tavaly nyáron beszélt először a TikTok arról, hogy egy ifjúsági tanács felállítását tervezi a fiatalabb felhasználókat célző biztonsági funkciók fejlesztéséhez. A videós platform most jelentette be hivatalosan a csoportot, melynek tagjai már aktívan tárgyalnak a cég vezérigazgatójával, Shou Chew-al a legfontosabb problémákról.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A cég 15 tinédzsert kért fel az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Brazíliából, Indonéziából, Írországból, Kenyából, Mexikóból és Marokkóból, hogy az adatvédelmi és biztonsági fejlesztések során kérjék ki tanácsaikat és véleményüket, munkájukért díjazásban részesülnek. A csoport együttműködik a brit Praesidio Safeguarding online biztonsági szervezettel is, amely segített a tizenéves tagok kiválasztásában.

Kérdéses, hogy a fiatal felhasználókból toborzott csoportosulás mennyire lesz meggyőző intézkedés, és az ifjúsági tanács ténylegesen hogyan befolyásolhatja a vállalat politikáját és szabályzatait, mindenesetre azt üzenetet közvetíti a TikTokról, hogy ad a fiatalok szavára.

A TikTok vélhetően ilyen módon is szeretné jobb színben feltüntetni magát, miközben egyre erősebb nyomás éri az Egyesült Államok szabályozói felől. Az amerikai képviselőház illetékes bizottsága a hónap elején szavazta meg azt a kétpárti törvényjavaslatot, mely előírná a kínai ByteDance számára a TikTok értékesítését. A cég erre push üzenetet küldött az összes amerikai felhasználójának, hogy tiltakozzanak a törvény ellen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról