Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 8. 14:44

Tőzsdére mehet idén a Discord

A platformnak több mint 200 millió havi aktív felhasználója van világszerte, biztatóak a számok.

Új bevételi csatornákon dolgozik a Discord a játékfejlesztőkkel karöltve, emellett a cég megosztott pár fontos mérőszámot, melyek alátámasztják, hogy ez a platform a legnépszerűbb kommunikációs platform a gamerek körében. Jason Citron vezérigazgató azt a régóta keringő pletykát is megerősítette, hogy a vállalat a közeljövőben részvénykibocsátást tervez.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Discord Quests szolgáltatást tavaly kezdte el tesztelni a cég, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy alkalmazáson belüli javakhoz, például skinekhez és más kiegészítőkhöz jussanak hozzá, azért cserébe, hogy streamelnek és játszanak. A jövőben a Discord még több fejlesztővel és játékkiadóval tervez együttműködést, emellett megvásárolható tematikus tárgyakkal bővíti a Shop részleget. A tavaly indított Discord Shopon keresztül főleg avatárkereteket és különböző szűrőket, effektusokat vásárolhatnak a felhasználók, de a későbbiekben a fejlesztőkkel karöltve több, egyes játékfranchise-okhoz fűződő digitális termék bővíti majd a kínálatot.

A közzétett számok alapján a Discordot havonta összesen 1,5 milliárd órán át használják a játékosok, mintegy 60 ezer különböző játékkal, a platformnak pedig több mint 200 millió havi aktív felhasználója van világszerte.

Citron megerősítette a híresztelést, miszerint a vállalat a jövőben valamikor tőzsdei bevezetést tervez, de a cég pénzügyi helyzetéről nem osztott meg további információt. A Discord értékét egy 2021-es finanszírozási körben 15 milliárd dollárra becsülték, de még nem tudni, hogy a piaci ingadozás miatt a 2024-es részvénykibocsátáskor eléri-e ezt az értéket.

A belsős források állítása szerint a Discord tavaly több mint 600 millió dollár bevételre tett szert, ami négyszerese a 2020-as éves bevételnek.

a címlapról