:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 8. 14:44

Tőzsdére mehet idén a Discord

A platformnak több mint 200 millió havi aktív felhasználója van világszerte, biztatóak a számok.

Új bevételi csatornákon dolgozik a Discord a játékfejlesztőkkel karöltve, emellett a cég megosztott pár fontos mérőszámot, melyek alátámasztják, hogy ez a platform a legnépszerűbb kommunikációs platform a gamerek körében. Jason Citron vezérigazgató azt a régóta keringő pletykát is megerősítette, hogy a vállalat a közeljövőben részvénykibocsátást tervez.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Discord Quests szolgáltatást tavaly kezdte el tesztelni a cég, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy alkalmazáson belüli javakhoz, például skinekhez és más kiegészítőkhöz jussanak hozzá, azért cserébe, hogy streamelnek és játszanak. A jövőben a Discord még több fejlesztővel és játékkiadóval tervez együttműködést, emellett megvásárolható tematikus tárgyakkal bővíti a Shop részleget. A tavaly indított Discord Shopon keresztül főleg avatárkereteket és különböző szűrőket, effektusokat vásárolhatnak a felhasználók, de a későbbiekben a fejlesztőkkel karöltve több, egyes játékfranchise-okhoz fűződő digitális termék bővíti majd a kínálatot.

A közzétett számok alapján a Discordot havonta összesen 1,5 milliárd órán át használják a játékosok, mintegy 60 ezer különböző játékkal, a platformnak pedig több mint 200 millió havi aktív felhasználója van világszerte.

Citron megerősítette a híresztelést, miszerint a vállalat a jövőben valamikor tőzsdei bevezetést tervez, de a cég pénzügyi helyzetéről nem osztott meg további információt. A Discord értékét egy 2021-es finanszírozási körben 15 milliárd dollárra becsülték, de még nem tudni, hogy a piaci ingadozás miatt a 2024-es részvénykibocsátáskor eléri-e ezt az értéket.

A belsős források állítása szerint a Discord tavaly több mint 600 millió dollár bevételre tett szert, ami négyszerese a 2020-as éves bevételnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 15:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.