:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 21. 14:39

Titokban maradhat a telefonszámunk a Signal újításával

A titkosított üzenetküldő elkezdi támogatni a felhasználóneveket, de a regisztrációhoz természetesen továbbra is kell majd a telefonszám.

A következő hetekben a Signal titkosított üzenetküldő szolgáltatás elkezdi támogatni a felhasználónevek használatát, aminek köszönhetően már a telefonszám megadása nélkül is kapcsolatba lehet lépni másokkal az appon keresztül. A már meglévő felhasználók a profil beállításai közt hozhatnak létre egyedi nicknevet, a könnyebb kapcsolatfelvételt a fiókhoz generált QR-kód vagy link segíti majd. A regisztrációhoz természetesen továbbra is szükség lesz egy telefonszám megadására, de a tulajdonoson múlik, hogy azt láthatóvá teszi-e mások előtt.

Emellé további biztonsági beállításokat biztosít majd az alkalmazás, korlátozhatóvá válik például, hogy ki találhatja meg a felhasználót a telefonszáma alapján, így megelőzhetők az ismeretlenektől származó megkeresések. Emellett alapértelmezetten rejtett lesz a telefonszám azok számára, akik még nem mentették el korábban adott számot a mobiljukba.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Mivel a Signal nem biztosít kereshető névjegyzéket, mint az X és az Instagram, ezért a másik fél csak a nicknév birtokában tud majd írni, vagy a megadott QR-kódon vagy linken keresztül juthat el adott felhasználóhoz. Emellett a Signal-felhasználónevek nem működnek bejelentkezési azonosítóként sem.

Az újdonságok egyelőre csak az alkalmazás béta verziójában érhetők el, pár hét múlva válnak használhatóvá szélesebb körben frissítés után az app következő verziójával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 09:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.