Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 21. 14:39

Titokban maradhat a telefonszámunk a Signal újításával

A titkosított üzenetküldő elkezdi támogatni a felhasználóneveket, de a regisztrációhoz természetesen továbbra is kell majd a telefonszám.

A következő hetekben a Signal titkosított üzenetküldő szolgáltatás elkezdi támogatni a felhasználónevek használatát, aminek köszönhetően már a telefonszám megadása nélkül is kapcsolatba lehet lépni másokkal az appon keresztül. A már meglévő felhasználók a profil beállításai közt hozhatnak létre egyedi nicknevet, a könnyebb kapcsolatfelvételt a fiókhoz generált QR-kód vagy link segíti majd. A regisztrációhoz természetesen továbbra is szükség lesz egy telefonszám megadására, de a tulajdonoson múlik, hogy azt láthatóvá teszi-e mások előtt.

Emellé további biztonsági beállításokat biztosít majd az alkalmazás, korlátozhatóvá válik például, hogy ki találhatja meg a felhasználót a telefonszáma alapján, így megelőzhetők az ismeretlenektől származó megkeresések. Emellett alapértelmezetten rejtett lesz a telefonszám azok számára, akik még nem mentették el korábban adott számot a mobiljukba.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Mivel a Signal nem biztosít kereshető névjegyzéket, mint az X és az Instagram, ezért a másik fél csak a nicknév birtokában tud majd írni, vagy a megadott QR-kódon vagy linken keresztül juthat el adott felhasználóhoz. Emellett a Signal-felhasználónevek nem működnek bejelentkezési azonosítóként sem.

Az újdonságok egyelőre csak az alkalmazás béta verziójában érhetők el, pár hét múlva válnak használhatóvá szélesebb körben frissítés után az app következő verziójával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról