:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 20. 14:14

Apple: Nem a rizs segít az elázott mobilon

Valamiért elterjedt vélekedés, hogy a száraz rizs gyorsabban szárítja ki a vizes elektronikát, de jó eséllyel a kikapcsolt állapotban hagyás és a türelmes szárítás az, ami a legtöbbet segít egy elázott mobilon.

Elterjedt tanács, hogy az okostelefont próbáljuk mielőbb egy tál rizsbe rakni, amennyiben elázott, ám a közkeletű vélekedéssel ellenben egyáltalán nem jó ötlet így tenni. Az Apple nemrég frissítette támogatói oldalán a nedvességérzékelésre vonatkozó figyelmeztetés esetén ajánlott teendőket, ahol a cupertinói cég kimondottan óva int a rizses metódustól, egyszer és mindenkorra leszámolva a rizs nedszívóképességéről szóló legendával:

Ne tegye az iPhone-t rizzsel teli zacskóba, mert az apróbb rizsdarabkák kárt okozhatnak benne

– írja a cég.

Fontos még, hogy az ember kétségbeesettsége ellenére se próbálja külső hőforrással és sűrített levegővel szárítani az iPhone-t, illetve ne helyezzen idegen tárgyat (pl. vattát, papírtörlőt) a csatlakozókba. És hogy akkor mi a jó megoldás? Az alábbi:

A nedvesség eltávolításához finoman kocogtassa az iPhone-t a kezéhez úgy, hogy a csatlakozó lefelé nézzen. Ezután hagyja az iPhone-t száraz, jól szellőző helyen. Legalább 30 perc elteltével elkezdheti tölteni a készüléket a Lightning- vagy az USB-C-kábellel, vagy csatlakoztathatja a kiegészítőt.

rozsphone

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 11:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.