:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 16. 14:01

Kevesebb androidos váltott iPhone-ra tavaly, mint korábban

Csökkent 2023-ban azon Android-felhasználók aránya, akik iOS-re váltottak, ami egy lassan ötéves stabil trendet tükröz.

A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) amerikai mobilpiacra vonatkozó friss jelentése szerint 2023-ban az iPhone-vásárlók mindössze 13 százaléka volt olyan frissen érkező felhasználó, aki korábban androidos készüléket birtokolt, és arról váltott almás platformra. A megelőző év során ez az arány még 15 százalék volt. A szám annak fényében nem meglepő, hogy az elmúlt öt évben folyamatosan az androidosok 11-15 százaléka vándorol át iPhone-ra.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A jelentés szerint az Apple nagy erőssége, hogy a már meglévő felhasználóit sikeresen tartja meg. Ugyan minden évben sok androidost sikerül „átcsábítani”, de az iPhone eladások legalább 85%-a olyan felhasználókhoz fűződik, akik korábban szintén iPhone-t használtak.

Az Android operációs rendszert futtató mobilok piaci részesedése még mindig domináns: a Statcounter legfrissebb száma, hogy a világszerte eladott okostelefonok 70 százaléka androidos készülék, az iOS részesedése így majdnem 30 százalék más domináns operációs rendszerek hiányában. Az Egyesült Államokban viszont kiemelkedően népszerű az iPhone, az amerikai okostelefon-felhasználók 61%-a iOS rendszert futtat.

Via Android Central.

androidphone

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 03:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.