Szerző: Koi Tamás

2024. február 13. 14:25

Nem sült el túl jól a reklámok bevezetése az Amazon Prime Video-n

Manapság mindegyik online videostreaming-szolgáltató komoly kísérleteket folytat a reklámmegjelenítéses modellel, vagyis amikor a videós tartalmat a kereskedelmi tévés gyakorlathoz képest reklámok szakítják meg. Az Amazon Prime Video január végén lépett rá erre az ösvényre, de komolyan megütötte a bokáját.

Január második felében az Amazon Prime Video online videostreaming-szolgáltatáson is megjelent a reklámokat tartalmazó havi előfizetéses modell (AVOD), ám a streamingszolgáltató ügyfelei ezúttal nem fogadták annyira jól az új konstrukciót, mint a konkurenciánál.

Az még hagyján ugyanis, hogy azoknak, akik nem kívánnak reklámokat nézegetni a kedvenc sorozatuk vagy filmjük közben, havonta 3 dollárral többet kell fizetniük a reklámmentes előfizetésért, azt ugyanakkor "elfelejtette" közölni az Amazon, hogy az AVOD-konstrukcióban a hang- és képminőséget is megvágja kicsit.

galadriel_rings_of_power

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Persze azért nem olyan durva a skálázás, marad a 4K így is, a Dolby Atmos hang és a Dolby Vision képi megjelenítés azonban csak a teljesárú csomagoknál érhető el január végétől - vélhetően elsősorban azért, mivel így az adott tartalmakra vonatkozó licencköltségek is csökkennek az Amazon számára.

Bár látszólag apró korlátozásról van szó, ugyanakkor ez is betette a kaput az előfizetők egy részénél (leginkább azoknál, akik egy évre előre kifizették a szolgáltatást), akik csoportos keresetet nyújtottak be az Amazon ellen a kaliforniai szövetségi bíróságon, amiért a vállalat szerintük fogyasztói jogot sért.

Via 4kfilme.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról