:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 13. 14:25

Nem sült el túl jól a reklámok bevezetése az Amazon Prime Video-n

Manapság mindegyik online videostreaming-szolgáltató komoly kísérleteket folytat a reklámmegjelenítéses modellel, vagyis amikor a videós tartalmat a kereskedelmi tévés gyakorlathoz képest reklámok szakítják meg. Az Amazon Prime Video január végén lépett rá erre az ösvényre, de komolyan megütötte a bokáját.

Január második felében az Amazon Prime Video online videostreaming-szolgáltatáson is megjelent a reklámokat tartalmazó havi előfizetéses modell (AVOD), ám a streamingszolgáltató ügyfelei ezúttal nem fogadták annyira jól az új konstrukciót, mint a konkurenciánál.

Az még hagyján ugyanis, hogy azoknak, akik nem kívánnak reklámokat nézegetni a kedvenc sorozatuk vagy filmjük közben, havonta 3 dollárral többet kell fizetniük a reklámmentes előfizetésért, azt ugyanakkor "elfelejtette" közölni az Amazon, hogy az AVOD-konstrukcióban a hang- és képminőséget is megvágja kicsit.

galadriel_rings_of_power

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Persze azért nem olyan durva a skálázás, marad a 4K így is, a Dolby Atmos hang és a Dolby Vision képi megjelenítés azonban csak a teljesárú csomagoknál érhető el január végétől - vélhetően elsősorban azért, mivel így az adott tartalmakra vonatkozó licencköltségek is csökkennek az Amazon számára.

Bár látszólag apró korlátozásról van szó, ugyanakkor ez is betette a kaput az előfizetők egy részénél (leginkább azoknál, akik egy évre előre kifizették a szolgáltatást), akik csoportos keresetet nyújtottak be az Amazon ellen a kaliforniai szövetségi bíróságon, amiért a vállalat szerintük fogyasztói jogot sért.

Via 4kfilme.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 04:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.