:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 31. 14:02

Egymásnak esett a TikTok és a világ legnagyobb zenekiadója

Február 1-jével megszűnik a TikTok és a világ legnagyobb zenekiadója, a Universal Music közötti szerződés, és a felek közti vita miatt egyelőre úgy tűnik, nem lép új a helyébe.

Szomorúan kezdődhet a február a TikTokon megjelenő véleményvezérek és tartalomelőállítók számára, hiszen nagyon úgy fest, hogy a közösségi szolgáltatás és a világ legnagyobb zenekiadója, a Universal Music nem igazán találja az összhangot egymással.

A két cég közti szerződés elsősorban azt teszi lehetővé, hogy a TikTokon megjelenő videók alatt a Universal szárnyai alá tartozó alkotók zeneszámai szóljanak - tekintve, hogy olyan szupersztárok tartoznak a kiadóhoz, mint Taylor Swift vagy éppen Billie Ellish, könnyű belátni, hogy a licencmegállapodás kifutásával keletkezik majd némi űr.

tiktokmusic

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szerződés meghosszabbítását a nyilvánosság előtt zajló oda-vissza üzengetés alapján a Universal Music fúrta meg, mivel a kiadó álláspontja szerint a TikTok a más közösségimédia-platformok által befizetett jogdíjak töredékét fizeti, ráadásul az új ajánlat még ennél is kevesebb pénzről szólt, amit elfogadhatatlannak minősített a zenekiadó.

A TikTok ezzel szemben a Universalt okolja az elmaradt megállapodás miatt, mely a közösségi óriás szerint ezzel egy több mint egymilliárd felhasználóval platformnak fordított hátat. 

A világ második legnagyobb zenekiadójának számító Warner Bros. Music (melyhez többek között a Sony Music és az UMG is tartozik) nemrég sikeresen megállapodott a TikTokkal a szerzőknek járó jogdíjakról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 22:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.