:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 29. 14:17

Az iPhone történetének legnagyobb frissítése lehet az iOS 18

Az RCS-támogatás mellett a generatív MI mélyebb beépülését hozhatja az iPhone-ok operációs rendszerének soron következő nagy kiadása a jól értesült források szerint.

Idén is az éves, júniusban esedékes WWDC fejlesztői konferencia idejére időzítheti az Apple az iOS következő verziójának bejelentését, ami ráadásul az operációs rendszer történelmében az egyik, ha nem a legnagyobb frissítés lehet a cég munkatársai szerint. Legalábbis ezt állítja a Bloomberg iparági berkekben bennfentes munkatársa, Mark Gurman, aki fizetős hírlevelében találgatta, milyen főbb újításokra számíthatnak a jövőben az iPhone-felhasználók.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A mobilplatform közelgő verziójának középpontjában a generatív MI állhat, ami a gyakorlatban egy intelligensebb Siri-t és a rendszer fő funkcióit érintő mélyebb MI-integrációt takarhat, értinve például a Messages üzenetküldőt és az Apple Music szolgáltatást. A The Information korábban arról számolt be, hogy az Apple nagy nyelvi modelleket tervez beépíteni a Siribe, ami lehetővé tenné az összetettebb feladatok automatizálását, és a ChatGPT-hez hasonló képességeket, így a virtuális asszisztens a jövőben sokoldalúbb társává válna az iPhone-felhasználóknak.

A pontos részletek még váratnak magukra, de pár dolog már sejthető a korábbi sajtóértesülések és az Apple bejelentései nyomán. A cupertinói cég tavaly novemberben jelentette be, hogy hosszú évek ellenállását követően (némi szabályozói nyomásra) valamikor 2024 második felében implementálja az RCS Universal szabványt. Ezzel a korábban kizárólag az iPhone-ok között küldött szöveges üzenetek extra funkciói (hosszabb szöveg, fájlok, multimédiás tartalmak csatolása, kézbesítési/olvasottsági státusz kijelzése stb.) az androidos készülékek tulajdonosaival folytatott csevegések során is elérhetők lesznek.

A szabványos RCS támogatásának beépülése vélhetően egybeeshet az iOS 18 megjelenésével, ami szeptemberben érkezik, miután az első fejlesztői béta a WWDC után lesz hozzáférhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 18:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.