Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 26. 14:27

Nem üzengethetnek csak úgy többé idegenek a kiskorúaknak a Facebookon

Új korlátozásokat vezet be a Meta platformjain a kiskorúak védelmében.

Szigorúbb korlátozásokat vezet be a Meta a Facebook és Instagram platformokon a kiskorúakat érintő, kéretlen üzenetek csökkenése érdekében. Alapértelmezetten a 16 év alatti (egyes országokban 18 év alatti) felhasználók nem fogadhatnak üzeneteket, vagy nem vehetők be csoportos beszélgetésekbe olyan felektől/felek által, akikkel nem követik egymást kölcsönösen adott platformon. Az új szabályok életkortól függetlenül minden felhasználóra vonatkoznak. 

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az Instagram szülői felügyeleti eszközei is bővülnek: ahelyett, hogy a szülő/gyám egyszerűen csak értesítést kapna arról, ha gyermeke módosítja a biztonsági és adatvédelmi beállításokat, jóhagyhatják vagy elutasíthatják a módosításokat – így például megakadályozhatják, hogy a profiljukat privátról nyilvános láthatóságra változtassák.

A Meta már dolgozik egy olyan megoldáson is, amely minden felhasználót megvédene attól, hogy kéretlen és illetlen fotókat/videókat kapjon azoktól, akikkel korábban már felvették a kapcsolatot. Hogy ez a funkció konkrétan mikor várható, arról még nem beszélt a közösségi óriás.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról