:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 15. 11:30

Kútba esett az Instagram-alapítók nagy ötlete

Búcsúzik az Artifact híraggregátor szolgáltatás, ami MI-vel szerette volna megreformálni a hírajánlást.

Egy év működés után leáll az Instagram alapítói által indított híraggregátor-szolgáltatás, az Artifact, miután nem sikerült teljesítenie a tulajdonosok várakozásait. A startup pénteken jelentette be blogbejegyzésben, hogy megszünteti az alkalmazást, miután már nem lát benne sok piaci lehetőséget, és nem tartja indokoltnak a további befektetést.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A meglévő felhasználók kapnak némi időt az átállásra,  a szolgáltatás nem egyik napról a másikra szűnik meg, hanem eleinte csak egyes funkciók válnak használhatatlanná, a folyamat február végéig megy végbe a tervek szerint.

A leállás részben a Twitter rivális környezetében megnövekedett verseny, valamint más hírgyűjtők, például a SmartNews erősödésével is magyarázható, mindeközben a generatív mesterséges intelligencia szintén megváltoztatja az információ- és hírkeresési módokat.

Az Instagram alapítói, Kevin Systrom és Mike Krieger jó pár évig nem hallattak magukról, tavaly februárban tértek vissza az Artifacttal, ami a TikTokhoz hasonlóan algoritmusok segítségével szerette volna kiszolgálni a felhasználók igényeit, folyamatosan elemezve, hogy milyen tartalmakat fogyasztanak, és mik a fő érdeklődési köreik. Az app folyamatosan kalibrálta a híreket annak alapján, hogy bizonyos típusú és témájú tartalommal mennyi időt tölt a netező.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 14:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.