:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 2. 12:09

Már nem támogatja a Steam a Windows régebbi verzióit

A népszerű játékáruház hivatalosan is befejezte a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 operációs rendszerek támogatását, a kliens innentől kezdve nem fut többé ezeken a verziókon.

A Valve tavaly márciusban jelentette be, hogy 2024. január elsejétől a Steam már nem támogatja a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 rendszereket. A piac legnépszerűbb PC-s játékkliensét tehát tegnap óta már nem tudják használni azok a játékosok, akik ezekhez a nyugalmazott operációs rendszerekhez ragaszkodnak, holott már nem lehet elégszer hangsúlyozni, mekkora biztonsági kockázatot jelentenek az elavult, nem támogatott rendszerek. Ahhoz, hogy az érintettek tovább futtathassák a Steamet és bármilyen, a Steamen keresztül vásárolt játékot vagy egyéb terméket, a Windows egy újabb verziójára kell frissíteniük.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A cég magyarázata szerint két nyomós indok is húzódik a döntés mögött: az egyik, hogy a Steam Chromiumon alapul, ami már nem támogatja a Windows fent említett, már elavultnak számító régi verzióit, illetve hogy a kliensnek a legfrissebb funkciókhoz egyben szüksége lesz az újabb funkcionális és biztonsági frissítésekre is, amik a Windows 10 és annál frissebb rendszereken érhetők el. 

A helyzet annyira nem tragikus, hiszen a Windows 7-et vagy 8-at használó játékosok elég kis szeletét jelentik a Steam felhasználói bázisának, a szolgáltatás tavaly februári hardver- és szoftverfelmérés szerint a felhasználók mindössze 0,09 százaléka futtatja a Windows 7-et, míg 1,43 százalékuk használja a Windows 7 64 bites verzióját. A Windows 8.1 esetében még alacsonyabb számról, mindössze fél százalékról beszélhetünk. 

A Microsoft tavaly januárban dobta rá a földet végleg a Windows 7, 8 és 8.1 verziókra, így a lépés annyira nem érhet váratlanul senkit sem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 07:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.