Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 8. 14:05

A Linux is megkapja a saját "kék halálát"

Teljes képernyős hibaértesítést kapnak a linuxosok, ha valamiért nem indul el a rendszer.

Már a linuxosok is találkozhat a Windows-felhasználók által ismert Kék Halál (Blue Screen of Death, BSOD) néven említett teljes képernyős hibaértesítéssel, a nyílt forráskódú rendszer a jövőben hasonló megoldást alkalmaz annak közvetítésére, hogy valami komoly probléma akadályozza a rendszer elindulását.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Linuxhoz a systemd inicializáló rendszer és szolgáltatáskezelő legújabb kiadásával érkezik az új értesítési képernyő, ami információkat ad arra vonatkozóan, hogy mi okozta a problémát, többek közt egy QR-kódot is megjelenít, hogy könnyebben lehessen tájékozódni a rendszerindítási hiba okáról és a hibarelhárításról.

A systemd-bsod szolgáltatás egyelőre még kísérleti fázisban jár, így a jövőben még módosításokon és finomhangoláson eshet át, várhatóan 2024-ben épül be a legtöbb Linux-disztribúcióba, többek közt a Debianba, Ubuntuba, Red Hatbe és Fedoraba.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról