:

Szerző: Koi Tamás

2023. december 8. 13:14

Komoly gyomrost adott az idei Black Friday a kereskedőknek

Az e-kereskedők többségének előzetes várakozásait jóval alulmúló forgalom volt az idei Black Friday időszakban, mutat rá egy felmérés.

Nem mentette meg semmi az e-kereskedelmi szektor idei novemberi akciós időszakát, mely magába foglalta a Black Friday/Week/November stb. promóciókat, a piaci szereplők többsége visszaeső forgalomról számolt be erre az időszakra - derül ki az Olcsóbbat.hu felméréséből.

Konkrétabban a teljes megkérdezett kör 45 százaléka szervezett akciót erre az időszakra, és az akciózók több mint kétharmada (69%) számolt be arról, hogy a fekete péntek forgalma alulmúlta előzetes várakozásaikat.

A beszámolók 46 százaléka jelzett a tavalyinál kisebb forgalmat, ami azt jelenti, hogy nem csupán az infláció mértékével, hanem azt meghaladó mértékben csökkent reálértékben az online kereskedők árbevétele.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A karácsonyi szezont illetően sincsenek túl rózsás elvárásaik a kereskedőknek, az ebben az időszakban fókuszba kerülő termékeket forgalmazó webáruházak 41 százaléka a tavalyi szezonhoz képest alacsonyabb forgalmat vár – 22 százalékuk szerint a visszaesés meghaladja a 20 százalékot is.

Hogy a Black Friday idén mennyire nem aratott zajos sikert, azt remekül szemlélteti, hogy a magyarországi e-kereskedelmi piac legnagyobb szereplője, az eMAG eddigi szokásától eltérően azóta is mélyen hallgat arról, hogy a november 17-én tartott akciós nap forgalma hogyan alakult (a cég előzetesen stagnáló, nagyjából 10,5 milliárd forintos árbevételre számított az akciós napon).

Az eMAG ezzel szemben a honi piacán rekordot döntött. Romániában a kereskedő november 10-i Black Friday forgalma elérte a 730 millió lejt (átszámítva kb. 55,4 milliárd forint), túlszárnyalva a 680 millió lejes előzetes várakozást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 02:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.