Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. szeptember 6. 14:43

Nem használhatnak iPhone-t a kínai tisztviselők a munkahelyükön

Az épületbe se szabad bevinni az amerikai cég készülékeit.

Biztonsági aggályokra hivatkozva a kínai kormány elrendelte, hogy a központi kormányhivatali dolgozók ne használhassanak munkaeszközként iPhone-készülékeket és más külföldi márkájú mobilokat, amiket az épületek területére se vihetnek be. Ugyan az almás telefonokra vonatkozóan már született néhány kormányzati korlátozás az elmúlt évtizedben, az újabb lépés tovább fokozza a külföldi technológiák használatának visszaszorítását, és kiszélesíti az utasítást.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A világ legtöbb iPhone-ját éppen Kínában szerelik össze, a szükséges komponensek nagy részét is az országban gyártják, így érdekes látni a kínaiak indoklását, miszerint az amerikai cég telefonjai biztonsági fenyegetésnek tekinthetők pusztán amiatt, hogy nem kínai vállalat tervezte azokat. A lépés visszaidézi, amikor az Amerikai Egyesült Államok elkezdte kiszorítani a kínai Huawei készülékeit a helyi piacról, szintén nemzetbiztonsági aggodalmak miatt.

Kína az adatbiztonságra hivatkozva nemrégiben több új jogszabályt fogadott el, ami új megfelelési követelmények előírását hozza el a vállalatok számára. Májusban az ország sürgette a nagy állami tulajdonban lévő cégeket, hogy aktívabb szerepet vállaljanak abban, hogy az ország technológiailag függetlenebbé váljon a külföldi megoldásoktól.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.