:

Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 5. 11:42

Harapással loptak iPhone-t egy kínai Apple üzletben

Meglehetősen szokatlan módszerrel tett magáévá egy iPhone 14 Plust egy tolvaj egy kínai áruházban.

Nap mint nap hallani beszámolókat azokról a nagy értékű bolti lopásokról, ahol a meglovasított termék egy okostelefon - ilyenkor a tolvajok többnyire a személyzet figyelmét és a lopásgátló rendszereket kijátszva tulajdonítják el a kütyüket, de olyan akcióra még soha nem volt példa, amilyent egy kínai Apple üzlet biztonsági kamerája rögzített a minap.

00:58
 

女子买手机嫌7000元太贵,咬断防盗线偷走iPhone,还未用就被抓

Még több videó

A felvétel tanúsága szerint egy üzletbe belépő nő a tolvajok rutinjával előbb csak nézelődni kezdett, aztán egy alkalmasnak tűnő pillanatban a kezébe fogott egy kiállított iPhone 14 Plust, majd 

elrágta annak lopásgátló kábelét, és táskájába rejtette a telefont.

Hogy a kábel volt-e különösen gyenge minőségű, vagy a nő fogai extrém erősek, arról nem szólnak a jelentések, mindenesetre az akció sikerrel járt. Bár a beszámoló szerint még a riasztó is megszólalt, a személyzet állítólag semmi gyanúsat nem észlelt.

A tolvaj ekkor még a boltban volt, ahol körülnézett egy kicsit, majd hazaindult. A kínai hatóságok felderítési munkájának hatékonyságát jól mutatja, hogy alig fél órával később, otthon már vártak rá a rendőrök, akiknek azt állította, eredetileg szerette volna megvenni a telefont, de a 7000 jüanos árcímkét látva inkább a csócsálás mellett döntött.

Via. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 00:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.