Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 28. 13:46

Ismét pályázna Tajvan elnöki pozíciójára a Foxconn alapítója

A Foxconn elektronikai óriásvállalat alapítója és korábbi vezetője elmondása szerint megakadályozná, hogy Tajvan legyen a „következő Ukrajna”, és ismét pályázik az elnöki pozícióra.

A Foxconn alapítója, Terry Gou független jelöltként tervez indulni a tajvani elnökválasztáson, elsődlegesen azzal a céllal, hogy aktív szerepet vállaljon az ország gazdaságának fellendítésében és rendezze a Kínával való feszült viszonyt.

Gou-nak november elejéig 290 000 aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy független jelöltként indulhasson, az állampolgárokat több évtizedes üzleti és gazdasági tapasztalataival kívánja meggyőzni alkalmasságáról. Terry Gou az 2019-es elnökválasztáson is indult, de akkor a DPP által támogatott Caj Jing-ven, a hivatalban lévő elnök elérte újraválasztását.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Tajvan leggazdagabb embereként is számon tartott milliárdos vállalkozó több hónapon át tett arra utaló megjegyzéseket, hogy indul a 2024-es választásokon, miután nem őt választották a fő ellenzéki párt, a Kuomintang (KMT) jelöltjévé, aminek több mint 50 éven át volt tagja.

A Foxconn az Apple fő beszállítója, Kínában több gyárral is rendelkezik. A tajvani üzletember 1974-ben alapította a céget Hon Hai Precision Industry néven, ami akkoriban még műanyag-alkatrészek és tévékészülékek gyártásával foglalkozott. A cég első, azóta is legnagyobb gyára Kínában nyílt meg 1988-ban, a kilencvenes években az Apple, a HP és az IBM sikere hozta meg az áttörést, azóta pedig a világ legnagyobb szerződés bérgyártójaként működik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.