Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 16. 14:43

Tili-tolit játszik az Apple a hívás vége gombbal

Inkább visszakerült középre.

Elérhetővé vált az iOS 17 publikus bétájának 4. kiadása (egyben a fejlesztői build 6. kiadása), amiben a hívóképernyőn a kijelző alsó részén ismét középre navigálva látható a hívás befejezésére szolgáló piros gomb, az iOS 16-ban látottól kicsivel lejjebb.

Egy hete arról szóltak a cikkek, hogy a cupertinóiak az eddig megszokott elhelyezés helyett a jobb alsó sarokba mozgatnák át a funkciót az új bétával, ám a változtatásra javarészt negatív visszajelzések érkeztek, így úgy tűnik, felhasználói nyomásra a cég visszaállítja a rendet. Ugyan a felhasználói felület módosításai ebben az állapotban még nem tekinthetők véglegesnek, de mindezek után vélhetően már így marad a helyzet a rendszer stabil kiadásával. 

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A hívás vége gomb évekig megvolt a saját helyén, ám a cégnek újra kellett gondolnia a megjelenítést az új Contact Posters (Kapcsolati poszterek) funkció miatt, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó által választott fotó jelenjen meg a kijelzőn, kiegészítve kapcsolati adatokkal és egyedi névjeggyel, miközben egy másik iPhone-felhasználóval beszél. Mivel a képek a kijelző nagy részét elfoglalják, így az Apple alulra csúsztatni kényszerült a fő vezérlőgombokat.

iosgombok

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

12

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.