Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 1. 12:54

Elég jól fialtak idén a technológiai cégek

A világ legértékesebb cégeinek toplistáját továbbra is az Apple és a Microsoft vezetik, a legértékesebb öt cég közé ugyanakkor csak egy olyan fért be, mely nem IT-profilú vállalkozás.

Az idén többségében jól teljesítenek a technológiai cégek részvényei a világ tőzsdéin, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy július végére a világ legértékesebb cégeinek listáján továbbra is nyomasztó fölényben vannak az IT-iparágban motorozó vállalkozások.

reuters_topcompanies

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az Apple nemrég érte el a mágikus háromezer milliárd dolláros határt, július végére pedig már tartósan felette is tudott maradni, de hasonlóan jól megy a Microsoft, mely július végén 2,495 ezer milliárd dollárt ért. A meglehetősen impozáns eredményekhez kellett a pozitív befektetői hangulat, mely különösen azóta jellemző a tőzsdéken a technológiai cégek kapcsán, hogy az iparág nagyjai sorra hozták a várakozáson felüli eredményeket negyedéves beszámolójuk során.

A világ legértékesebb cégeinek top5-ös listáján egyébként jelenleg 4 IT-profilú vállalkozás található - új szereplő az ezermilliárdosok klubjában az Nvidia, melynek értéke az óriási AI-hype -nak köszönhetően júniusban ért el ehhez a mérföldkőhöz.

A top10-es listára már azért befértek más iparágakból is szereplők, többek között a Teslával, mely jelenleg a világ hetedik legértékesebb cége és egyben az egyetlen autógyártó, mely a top20-as listára felkerülhetett.

Via Reuters.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.