Szerző: Koi Tamás

2023. július 31. 12:11

Magától szabadon engedi a gyerekeket az Apple gyerekpóráza

Szokatlan bug borzolja szülők ezreinek a kedélyét az Apple iPhone-ok és iPadek működése kapcsán: a szülői kontrollt biztosító szülői felügyeleti funkció a jelek szerint hónapok óta nem működik megfelelően.

A gyermekek eszközhasználatának szülői felügyelete kiemelten fontos lehet a legfiatalabbak mentális egészségének megőrzése érdekében, nem csoda, hogy apukák és anyukák tömegei lettek idegesek, amikor azzal szembesültek, hogy a gyerkőcök kezében lévő Apple eszközöket akkor is vígan használja az ifjúság, ha erre egyébként korlátozottan lenne csak lehetőségük.

parental_control

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az Apple 2018 óta ad a szülők kezébe egy meglehetősen robusztus eszközt a gyermek eszközhasználatának a szabályozására, melynek az egyik legfontosabb funkciója, a downtime a jelek szerint jó ideje nem működik megfelelően - ez az a beállítás, amivel meg lehet akadályozni, hogy a gyermekek egy adott időszakban használni tudják az eszköz összes funkcióját és applikációját.

A gyártó legalább két hónapja tud a problémáról, illetve javítást ígért az iOS 16.5 megjelenésével (májusban), a The Wall Street Journal cikke szerint azonban a downtime beállítási lehetőség még a kurrens verzióban, sőt, az iOS 17 bétaváltozataiban sem működik megfelelően. Ez egyébként változatos problémákat szül, a legjobb esetben a beállítások sokadik próbálkozásra elmenthetők, de van, hogy egy régebbi beállítás később felülírja azt, netán magától törlődik minden korábban beállított limit.

Via WSJ.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról