Szerző: Koi Tamás

2023. július 31. 12:11

Magától szabadon engedi a gyerekeket az Apple gyerekpóráza

Szokatlan bug borzolja szülők ezreinek a kedélyét az Apple iPhone-ok és iPadek működése kapcsán: a szülői kontrollt biztosító szülői felügyeleti funkció a jelek szerint hónapok óta nem működik megfelelően.

A gyermekek eszközhasználatának szülői felügyelete kiemelten fontos lehet a legfiatalabbak mentális egészségének megőrzése érdekében, nem csoda, hogy apukák és anyukák tömegei lettek idegesek, amikor azzal szembesültek, hogy a gyerkőcök kezében lévő Apple eszközöket akkor is vígan használja az ifjúság, ha erre egyébként korlátozottan lenne csak lehetőségük.

parental_control

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Az Apple 2018 óta ad a szülők kezébe egy meglehetősen robusztus eszközt a gyermek eszközhasználatának a szabályozására, melynek az egyik legfontosabb funkciója, a downtime a jelek szerint jó ideje nem működik megfelelően - ez az a beállítás, amivel meg lehet akadályozni, hogy a gyermekek egy adott időszakban használni tudják az eszköz összes funkcióját és applikációját.

A gyártó legalább két hónapja tud a problémáról, illetve javítást ígért az iOS 16.5 megjelenésével (májusban), a The Wall Street Journal cikke szerint azonban a downtime beállítási lehetőség még a kurrens verzióban, sőt, az iOS 17 bétaváltozataiban sem működik megfelelően. Ez egyébként változatos problémákat szül, a legjobb esetben a beállítások sokadik próbálkozásra elmenthetők, de van, hogy egy régebbi beállítás később felülírja azt, netán magától törlődik minden korábban beállított limit.

Via WSJ.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

0

Popszakma, hackerek, menőzés

2023. szeptember 29. 11:55

A hacker karaktere évtizedek óta jelen van az irodalomban vagy éppen a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük ezzel együtt sokat változott az évek során.