Szerző: Koi Tamás

2023. július 31. 12:11

Magától szabadon engedi a gyerekeket az Apple gyerekpóráza

Szokatlan bug borzolja szülők ezreinek a kedélyét az Apple iPhone-ok és iPadek működése kapcsán: a szülői kontrollt biztosító szülői felügyeleti funkció a jelek szerint hónapok óta nem működik megfelelően.

A gyermekek eszközhasználatának szülői felügyelete kiemelten fontos lehet a legfiatalabbak mentális egészségének megőrzése érdekében, nem csoda, hogy apukák és anyukák tömegei lettek idegesek, amikor azzal szembesültek, hogy a gyerkőcök kezében lévő Apple eszközöket akkor is vígan használja az ifjúság, ha erre egyébként korlátozottan lenne csak lehetőségük.

parental_control

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az Apple 2018 óta ad a szülők kezébe egy meglehetősen robusztus eszközt a gyermek eszközhasználatának a szabályozására, melynek az egyik legfontosabb funkciója, a downtime a jelek szerint jó ideje nem működik megfelelően - ez az a beállítás, amivel meg lehet akadályozni, hogy a gyermekek egy adott időszakban használni tudják az eszköz összes funkcióját és applikációját.

A gyártó legalább két hónapja tud a problémáról, illetve javítást ígért az iOS 16.5 megjelenésével (májusban), a The Wall Street Journal cikke szerint azonban a downtime beállítási lehetőség még a kurrens verzióban, sőt, az iOS 17 bétaváltozataiban sem működik megfelelően. Ez egyébként változatos problémákat szül, a legjobb esetben a beállítások sokadik próbálkozásra elmenthetők, de van, hogy egy régebbi beállítás később felülírja azt, netán magától törlődik minden korábban beállított limit.

Via WSJ.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról