Szerző: Koi Tamás

2023. július 24. 13:40

A héten az androidosok is megkapják a saját ChatGPT-kliensüket

Már nem kell sokáig nélkülözniük a dedikált mobilos interfészt az OpenAI-féle ChatGPT androidos okostelefonokkal rendelkező rajongóinak.

Még a héten befuthat Androidra is az OpenAI dedikált ChatGPT-kliense, ezzel több százmillió mobilfelhasználó előtt nyitva meg az utat az egyik legfelkapottabb generatív nyelvi modellt használó platform kipróbálása előtt.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A ChatGPT-t ugyan az eddigiek során is használhatták böngészőből az androidos okostelefonokkal rendelkezők, az interfészen azonban látszott, hogy nem okostelefon kijelzőjére tervezték eredendően. Ezen a helyzeten változtathat a dedikált mobilos kliens, melyet már az iOS-es változat májusi debütálásakor beígért az OpenAI, egészen a múlt hét végéig azonban nem lehetett pontosabban tudni az érkezéséről.

Az androidos ChatGPT-alkalmazásra már megnyílt az előregisztráció a Play Áruházban, a megjelenés konkrét időpontját ugyanakkor itt sem közlik a fejlesztők. 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról