Szerző: Koi Tamás

2023. július 7. 13:21

Így nézett volna ki az Apple-lemezjátszó

Jony Ive, az Apple ikonikus termékeinek dizájnjáért felelős egykori vezető 2019 óta saját projektjeivel múlatja idejét. Dizájncége, a LoveFrom most először működött közre egy konkrét hardver külsejének megalkotásában.

Ha van cég, ami igazán tevékenyen hozzájárult a CD-korszak halálához, az az Apple, míg a CD ezt megelőzően a mostanában reneszánszát élő bakelitre mért csaknem megsemmisítő csapást. Ezzel együtt aligha a bűntudat vezérelte Jony Ive-ot akkor, mikor megegyezett a brit Linn-nel arról, hogy a legendás Sondek LP12 lemezjátszó megjelenésének ötvenedik évfordulójára kiadott Sondek LP12-50 -et megtervezze.

linn_sondtek_lp12_50

Az igazán tehetős audiofil bakelitrajongók már előre fenhetik a fogukat a jubileumi lemezjátszóra, mely idén augusztus és jövő március között mindössze 250 példányban készül majd, és 60 ezer dollárt, azaz napi árfolyamon számítva nagyjából 

21.372.000 forintot


kell leszurkolni érte. 

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új kiadás le se tagadhatná Ive keze munkáját, aki elárulta (ha ez nem lenne nyilvánvaló), hogy az első generációs, 1973-ban megjelent előd dizájnját alapul véve, több ponton finomították és lekerekítették az éleket, a műanyag bekapcsológombot pedig alumíniumra cserélték. A méregdrága lemezjátszó dizájnját egyébként ingyen és bérmentve vállalta Ive cége, a LoveFrom, mely a megalakulása óta nem végzett hasonló munkát, vagyis az Apple hardverek után a Linn Sondek LP12-50 az első hardver, ami Ive-hoz kötődik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról