Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 22. 14:34

Júniusban jöhet a Meta Twitter-alternatívája

Közeledik a titokzatos projekt, ami egy decentralizált szolgáltatás lesz.

A Twitter alternatívájának tekinthető szöveges alkalmazás kiadását tervezi az Instagram, amit egyelőre véleményvezérek szűk csoportja körében tesztel. Belsős források elmondása szerint a közösségi platform hónapok óta tárgyal egyes alkotókkal, akik közül egyelőre még senki nem látta az alkalmazás teljes verzióját, ami az Instagramtól teljesen külön választott appon keresztül lesz elérhető valamikor a nyár folyamán, vélhetően júniusban – írta a Bloomberg. A decentralizált alkalmazás az Instagram alapjaira épül, de kompatibilis lesz néhány más alkalmazással, például a Mastodonnal – árulta el a lapnak a program egyik résztvevője.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Metától korábban sem állt messze, hogy konkurens szolgáltatások funkcióit másolja le, ráadásul mióta Elon Musk kaotikus helyzetet idézett elő a Twitternél, sorra használták ki az alkalmat a mikroblog alternatívái, hogy felhasználókat húzzanak be maguknak a piacon. A Meta márciusban beszélt először a Twitter-alternatíváról, így derült ki, hogy a szolgáltatást a csiripes mikrobloghoz hasonlóan rövid szöveges bejegyzések megosztásához szánják, ezzel közvetlen versenytársként pozicionálva a projektet. Az eddig rendelkezésre álló kevés információ alapján az új felület valamilyen módon az Instagramhoz kapcsolódhat, és a képmegosztón létrehozott bejelentkezési adatokkal lehet majd hozzáférni.

Az egyelőre P92 kódnéven említett alkalmazás kompatibilis lesz az Activity Pubbal, azzal a decentralizált protokollal, amit a másik nyílt forráskódú Twitter-alternatíva, a Mastodon használ. Decentralizált platform lévén a felhasználók különböző szerverekhez csatlakozhatnak, illetve újabbakat hozhatnak létre saját céljaiknak, de egy fejlesztésnek köszönhetően a különálló szigetekként létező más szerverekre is lehet majd valamilyen módon üzeneteket közvetíteni – árulták el belsős források.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról