Szerző: Koi Tamás

2023. május 22. 09:21

Hibás szoftverfrissítés szedi áldozatait a HP nyomtatók körében

Egyes otthoni és irodai nyomtatók az összes funkciójuk kihasználásához ugyanúgy internetkapcsolatot igényelnek, mint egy számítógép vagy egy okostelefon, az alapszoftverük emellett egyre bonyolultabb, frissítésük pedig magával hordozza az olyan aknákat, amire most a HP is rálépett.

Félresikerült firwmare-frissítés miatt szenderültek jobb létre a HP OfficeJet Pro nyomtatócsaládjának egyes tagjai - írja a gyártó tájékoztatására hivatkozva a Bleepingcomputer. Az érintett nyomtatók kivétel nélkül internetre csatlakozó, többek között távoli nyomtatást is támogató egységek, melyek egy május eleji frissítést követően távoztak az IoT-k örök vadászmezejére - kékhalállal.

hp_error

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A hibás kód az utóbbi napokban világszerte felbukkanó felhasználói panaszok alapján a HP OfficeJet Pro 902x -es sorozatát ütheti ki teljesen, rossz hír ráadásul, hogy a HP a felhasználói visszajelzések szerint nem is tudja javítani a printert, ha annak kijelzőjén a fent látható hibaüzenet jelenik meg. 

Azt egyelőre nehéz megbecsülni, hogy pontosan hány nyomtató térhetett örök nyugalomra - ezzel jelentős mennyiségű kellékanyagot megspórolva tulajdonosaiknak - a sorozatból, de tekintve, hogy a frissítés automatikusan települ az internetre csatlakoztatott nyomtatókra, jó eséllyel nem izolált esetekről lehet szó.

A HP jobb híján egyelőre azt javasolja az érintett nyomtatókkal rendelkező tulajdonosoknak, hogy a készüléket a javított firmware megjelenéséig ne csatlakoztassák az internetre.

a címlapról