Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 15. 11:20

Felhasználói adatok kerültek ki a Discordtól

Egy külsős partneren keresztül loptak adatokat az elkövetők a népszerű szolgáltatástól.

A havi 150 millió aktív felhasználóval rendelkező Discord nemrég adatszivárgásról szóló tájékoztatót küldött ki, miután egy külső támogatási fél fiókján keresztül érzékeny adatokhoz fértek hozzá illetéktelenek. A támadás révén a hackerek ráláthattak a supportos munkatárs jelentéseire és ticketjeire, az érintettek e-mail címei mellett az ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetések és csatolt mellékletek is a birtokukba juthattak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szolgáltatás a szivárgás detektálása után azonnal megtette a szükséges intézkedéseket és letiltotta a munkatárs fiókjait, emellett egyeztetett ügyfélszolgálati partnerével a jövőbeni intézkedésekről a hasonló esetek megelőzése érdekében.

A cég egyben felhívta rá a figyelmet, hogy az érintett felhasználóknak érdemes a közeljövőben körültekintőbben figyelni a fiókjaikat érintő gyanús aktivitásokat, adathalász próbálkozásokat, bár a Discord szerint a fenyegetés kockázata "minimális".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról