Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 15. 11:20

Felhasználói adatok kerültek ki a Discordtól

Egy külsős partneren keresztül loptak adatokat az elkövetők a népszerű szolgáltatástól.

A havi 150 millió aktív felhasználóval rendelkező Discord nemrég adatszivárgásról szóló tájékoztatót küldött ki, miután egy külső támogatási fél fiókján keresztül érzékeny adatokhoz fértek hozzá illetéktelenek. A támadás révén a hackerek ráláthattak a supportos munkatárs jelentéseire és ticketjeire, az érintettek e-mail címei mellett az ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetések és csatolt mellékletek is a birtokukba juthattak.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A szolgáltatás a szivárgás detektálása után azonnal megtette a szükséges intézkedéseket és letiltotta a munkatárs fiókjait, emellett egyeztetett ügyfélszolgálati partnerével a jövőbeni intézkedésekről a hasonló esetek megelőzése érdekében.

A cég egyben felhívta rá a figyelmet, hogy az érintett felhasználóknak érdemes a közeljövőben körültekintőbben figyelni a fiókjaikat érintő gyanús aktivitásokat, adathalász próbálkozásokat, bár a Discord szerint a fenyegetés kockázata "minimális".

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról