Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 20. 14:37

Újabb országgal bővült a TikTok korlátozóinak sora

Új-Zélandon sem használhatják a tisztviselők a videós appot a kormányzati eszközökön.

Új-Zéland is bekeményít, a törvényhozás képviselőinek és dolgozóinak hónap végéig el kell távolítaniuk a kínai videós alkalmazást azokról az informatikai eszközökről, amelyeknek hozzáférése van a parlamenti rendszerekhez – írja a CNN. Az Egyesült Államok után (ahol nemrég a szolgáltatás betiltásával fenyegetőztek) egyre több nyugati ország korlátozza a TikTok használatát kormányzati eszközökön nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Rafael Gonzalez-Montero, az új-zélandi parlamenti szolgálat vezérigazgatójának pénteki nyilatkozata szerint a videómegosztó alkalmazásra biztonsági kockázatként tekintenek, a döntést szakértői elemzés, illetve kormányzati partnerekkel való tárgyalások előzték meg.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Kanada kiberbiztonsági aggályokra hivatkozva már elrendelte az alkalmazás eltávolítását az összes kormányzati telefonról. Mindhárom ország tagja a„Five Eyes” szövetségnek, amely együttműködik egymással az információgyűjtésben és -megosztásban, a fent említett országok mellett Ausztrália és Új-Zéland a két másik tag. A kínai videómegosztó alkalmazás ezen felül már az Európai Unió három fő kormányzati intézményében is le lett tiltva.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.