Szerző: Koi Tamás

2023. március 10. 09:13

Dedikált appot ad a klasszikus zene kedvelőinek az Apple

Bő két héten belül saját online zenestreaming-applikációval lép piacra az Apple, mely egy tavalyelőtti felvásárlást követően lebegtette be, hogy dedikált platformot biztosít majd a klasszikus műfajnak.

Hosszú ideje nyílt titok, hogy az Apple készül egy saját, klasszikus zenei műfajokra specializálódott online streaming platformmal, illetve applikációval, mely félig-meddig az Apple Music égisze alatt, ugyanakkor különálló felületen működik majd. A cég a hét közepén bejelentette, hogy az Apple Music Classical bő két hét múlva, március 28-tól válik elérhetővé az iPhone-okon.

london_philharmonic

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Apple Music Classical katalógusa kezdetben több mint ötmillió zeneszámból áll majd, a mindenki által ismert klasszikusoktól kezdve a modern klasszikusokig bezárólag. A vájtfülű hallgatóknak jó hír, hogy a zeneművek jelentős része 192 kHz / 24 bit veszteségmentes formátumban streamelhető, illetve több ezer felvétel az Apple saját térhatású rendszerében is leképezhetővé válik.

A szolgáltatáshoz készülő app alapjait ugyan az Apple Music applikáció adja, a fejlesztők ugyanakkor optimalizáltak a keresőn, illetve a platform részletes háttérinformációkat biztosít a műveken túl a zeneszerzőről vagy akár a zenekarról netán a karmesterről is.

Az Apple Music Classical katalógusának meghallgatásához nem szükséges külön előfizetést kötni, a klasszikus zenék Apple Music előfizetéssel is meghallgathatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról