Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 8. 13:58

Csinosodik a Google Drive és a Dokumentumok is

A Gmail után a többi népszerű felhős Google-szolgáltatás is frissített kezelőfelületet kap.

A Google a hét elején jelentette be, hogy megkezdte a Google Drive, a Dokumentumok, a Táblázatok és a Diák frissített kezelőfelületeinek bevezetését, amik külső jegyekben a Material Design 3 formanyelv elemeit tükrözik. A frissítés funkcionalitásban nem hoz újdonságokat, csupán a felhős produktivitási szolgáltatások külseje válik letisztultabbá és kevésbé zsúfolttá a böngészős felületeken.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A februárban bejelentett ráncfelvarrás a webes Gmail megújulását követi, amivel szintén a termékek közti kollaboráció egyszerűsítése volt a cél a keresőóriás megfogalmazása szerint. A fent említett szolgáltatásokban a tájékoztatás szerint áttekinthetőbbek lesznek az ablakok tetején a leggyakrabban használt műveletek, míg a kevésbé népszerű eszközök nem lesznek annyira szem előtt, ezzel csökkentve az eszköztárak zsúfoltságát. A Google Drive-ban emellett lehetővé válik egyszerre több elem hatékonyabb kezelése, a fájlok keresését pedig további opciók segítik, típus, fájltulajdonos, legutóbbi módosítás alapján is lehet majd szűrni.

A fokozatos bevezetés eredményeként március 25-ig már minden felhasználónál megjelenik a szolgáltatások új külseje, nem csak a Workspace-felhasználóknál, de a személyes Google-fiókokkal rendelkezőknél is.

drive

a címlapról