Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 8. 14:15

Újraindult a CHS a hackertámadás után

Egy hétre megbénult az ország egyik legnagyobb IT-kereskedője, mostanra sikerült visszaállni.

Nemrég számoltunk be róla, hogy február elsején, szerdán hackertámadás érte az ország egyik legnagyobb, IT-profilú nagykereskedőjét, a CHS Hungary Kft-t, melynek teljes logisztikai rendszere megbénult a támadás hatására, így nem tudott árut fogadni beszállítóitól, illetve vevői számára sem tudott kiszállítani. A HWSW nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a cég rendszereit egy zsarolóvírus fektette két vállra.

A cég vezetősége szerdán közölte partnereivel, hogy külsős szakértők segítségével sikerült visszaállni a megszokott kereskedelmi működésre, miután a támadók szinte minden, a napi működéshez nélkülözhetetlen eszközben kárt tettek. A jövőbeni hasonló esetek elkerülése érdekében a vállalat a korábbi rendszerektől független informatikai infrastruktúrát épített újra az alapoktól kezdve, illetve felülvizsgálta és szigorította belső adatkezelési és mentési folyamatait.

A CHS forgalma alapján a második legnagyobb szereplője a hazai IT-disztribúciós piacnak, a vállalat 2021-ben több mint 72 milliárd forintnyi árbevételt termelt, ezzel alig elmaradva a külföldi befektetők kezében lévő Ingram Micro Magyarországtól, mely 79 milliárd forintos forgalommal zárta a tavalyelőtti évet.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.