Szerző: Koi Tamás

2023. február 2. 12:29

Hackertámadás érte az egyik legnagyobb magyar IT-disztribútort

Hackerek támadták sikerrel az egyik legnagyobb hazai IT-disztribútort, a CHS Hungary Kft-t. A cég egyelőre nem tudja megmondani, mikor térhet vissza a rendes ügymenet.

Hacketrámadás érte szerdán az ország egyik legnagyobb, IT-profilú nagykereskedőjét, a CHS Hungary Kft-t, melynek teljes logisztikai rendszere megbénult a támadás hatására, így nem tud sem beszállítóitól árut fogadni, sem vevői számára árut kiszállítani - közölte ma a társaság. 

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A támadás jellegéről a kereskedőcég nem közölt részleteket azon túl, hogy a működést kiszolgáló szerverek elérhetetlenné váltak, ezért gyakorlatilag a teljes cégműködés leállt, beleértve a www.chs.hu weboldal alatt működő online shopot.

A HWSW nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a cég rendszereit egy zsarolóvírus fektette két vállra.

A társaságnál egyelőre nem tudták megmondani, mikor térhet vissza a normál működés, a cég annyit közölt, hogy a megoldáson külső szakértők segítségével dolgozik.

A CHS forgalma alapján a második legnagyobb szereplője a hazai IT-disztribúciós piacnak, a vállalat 2021-ben több mint 72 milliárd forintnyi árbevételt termelt, ezzel alig elmaradva a külföldi befektetők kezében lévő Ingram Micro Magyarországtól, mely 79 milliárd forintos forgalommal zárta a tavalyelőtti évet.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról