Szerző: Koi Tamás

2023. február 2. 12:29

Hackertámadás érte az egyik legnagyobb magyar IT-disztribútort

Hackerek támadták sikerrel az egyik legnagyobb hazai IT-disztribútort, a CHS Hungary Kft-t. A cég egyelőre nem tudja megmondani, mikor térhet vissza a rendes ügymenet.

Hacketrámadás érte szerdán az ország egyik legnagyobb, IT-profilú nagykereskedőjét, a CHS Hungary Kft-t, melynek teljes logisztikai rendszere megbénult a támadás hatására, így nem tud sem beszállítóitól árut fogadni, sem vevői számára árut kiszállítani - közölte ma a társaság. 

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

A támadás jellegéről a kereskedőcég nem közölt részleteket azon túl, hogy a működést kiszolgáló szerverek elérhetetlenné váltak, ezért gyakorlatilag a teljes cégműködés leállt, beleértve a www.chs.hu weboldal alatt működő online shopot.

A HWSW nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a cég rendszereit egy zsarolóvírus fektette két vállra.

A társaságnál egyelőre nem tudták megmondani, mikor térhet vissza a normál működés, a cég annyit közölt, hogy a megoldáson külső szakértők segítségével dolgozik.

A CHS forgalma alapján a második legnagyobb szereplője a hazai IT-disztribúciós piacnak, a vállalat 2021-ben több mint 72 milliárd forintnyi árbevételt termelt, ezzel alig elmaradva a külföldi befektetők kezében lévő Ingram Micro Magyarországtól, mely 79 milliárd forintos forgalommal zárta a tavalyelőtti évet.

a címlapról