Szerző: Koi Tamás

2023. január 31. 12:40

Hajszálra került a félmilliárdos mérföldkőhöz a Spotify

Jelentős mérföldkő küszöbén a világ legnagyobb online zenestreaming-szolgáltatója, a Spotify - a svéd cég frissen közzétett negyedéves jelentése szerint hajszálra van az 500 milliós aktív hallgatói bázistól.

A várakozásokhoz képest is nagyobb ütemben bővítette az elmúlt időszakban aktív hallgatói bázisát a Spotify, ezzel a világ legnagyobb online zenestreaming- és podcast-platformja havonta átlagosan 489 millió hallgatót szolgált ki a negyedik negyedévben.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Ez egyben azt jelenti, hogy minden előzetes várakozás szerint simán meglesz az idei első negyedévben a félmilliárdos álomhatár, igaz, a prémium előfizetők száma ennek a felét sem éri még el (a negyedév végén 205 millió volt), de a Spotify látszólag elég hatékonyan dolgozik azon, hogy minél több beeső hallgatót prémium ügyféllé konvertáljon.

A cég egyébként éppen tavaly júniusban állt elő ambiciózus tervével, miszerint 2030-ra egymilliárd hallgatót szeretne toborozni éves szinten 100 milliárd dollárt meghaladó bevétel mellett. Az új ügyfelek jellemzően már a digitális szolgáltatásokat tekintve kevésbé fejlett, nagy népességű országokból jönnek (pl. India, Indonézia).

A sikerek ellenére a Spotify is beállt nemrég a sorba, így a cég pár hete bejelentette, hogy 600 alkalmazottjától megválik annak érdekében, hogy kiadásait kordában tartsa.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról