Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 20. 12:08

Lerohanta a rendőrség az edzőtermet, miután egy Apple Watch félreértette az edző szavait

Nem sokszor fordulhat elő egy boxedzővel, hogy egyszerre 15 rendőr jelenik meg az óráján (és az órája miatt).

Miután a felhasználók szélesebb köre is rávetette magát az ütközésérzékelős segélyhívóval ellátott új iPhone-okra, sorra jöttek a hírek, hogy milyen kellemetlen tévesriasztásokat tud leadni a funkció, ami hívott már segítséget feleslegesen többek közt motoros szánon vagy hullámvasúton ülő személyekhez. Mivel a diszpécserek nem hagyhatnak figyelmen kívül egy hívást sem, az ilyen esetek jelentős erőforrást szívnak el.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Hasonlóan érdekes történet, hogy legutóbb egy Apple Watch miatt vonult ki razziázni az ausztráliai rendőrség 15 fegyveressel egy sydney-i edzőteremhez, miután az okosóra leadta a drótot, hogy lövöldözés történik - számolt be róla az NDTV. A mentőautók kíséretében megjelenő hatóságiak a helyszínen egy thaiboxos személyi edzőt találtak, ő volt a tulajdonosa a riasztást leadó Apple Watch-nak, ami véletlen hívta a segélyszolgálatot.

A 34 éves férfi aznap éppen első kliensével edzett, és nem tudta mire vélni a dolgot. Az egyik rendőr arra kérte, hogy ellenőrizze a félretett telefonja híváslistáját, amin az utolsó szám a 112 volt, és mint kiderült, a férfi még hangpostaüzenetben is kapott egy megerősítést a helyi mentőszolgáltattól. A történet lassan összeállt: edzés közben az ütésektől aktiválódhatott a csuklóján a Siri, ami érzékelte, hogy a férfi többször is kiejti a száján, hogy "1-1-2" (Ausztráliában a 112  segélyhívószám), ami a kliensét dicsérő "good shot" mondatokkal együtt vélhetően elegendő okot adott a félreértésre.

asztrália_rendőrség

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról