Szerző: Koi Tamás

2022. december 7. 10:34

Vége a benzinárstopnak, összeomlott a holtankoljak.hu

A benzin ársapka tegnap esti kivezetését követően összeomlott az addig több mint egy éven keresztül valójában okafogyottan üzemelő holtankoljak.hu.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt MOL-vezér tegnap a késő esti kormányinfón bejelentették, hogy még aznap este megszűnik az üzemanyagárak fixálása, miután az üzemanyagellátási-lánc a megelőző napokban kritikus helyzetbe került, ami bizonyos, a piachoz szorosan kötődő szolgáltatásoknál nem várt turbulenciát okozott.

Ha a MOL-on és a kutasokon kívül valakinek nem jött jól a hatósági ársapka tavaly novemberi bevezetése, az a holtankoljak.hu közösségi alapokon működő benzinár-tájékoztató oldal volt, melynek felkeresése - legalábbis a lakosság számára - meglehetősen okafogyottá vált az árfixálást követően. 

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A helyzet minden szereplő számára drámai változását jól jelzi, hogy akik nem tudták vagy nem akarták megrohamozni egyik benzinkutat sem az elmúlt napokban, azok helyette most a holtankoljak.hu -n igyekeznek tájékozódni, hiszen a hatósági ár eltörlésével a kutakon - a korábbi piaci alapú rendszerhez visszatérve - újból számottevő árkülönbségek alakulhatnak ki az üzemanyag literenkénti árát tekintve.

A holtankoljak.hu szerverei erre a terhelésre láthatóan nem voltak felkészülve, ezért a hajnali órákra összeomlott a rendszer - először még egy rendszerüzenet fogadta az oldalra látogatókat arról, hogy az üzemeltetők dolgoznak a probléma elhárításán, jelen cikk írásakor viszont már csak egy Apache rendszerüzenet látható az oldalon.

Aki addig is arról szeretne tájékozódni, hogy hol kapható jelenleg egyáltalán üzemanyag, az bátran próbálja ki a benzinkut.info -t, melyen szintén közösségi visszajelzések alapján kereshető ki a rendszerben lévő kutak készletállapota.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.