Szerző: Koi Tamás

2022. november 29. 13:55

Hobbisták búvárkomputere lett az Apple Watch Ultra

Mostantól hobbicélú búvárkodáshoz is lehet használni az Apple ősszel megjelent okosóráját, a kínálat csúcsát képező Apple Watch Ultrát.

Kisebb, hangsúlyozottan nem professzionális célú merülésekhez is használható mostantól az Apple Watch Ultra, melynek fapados búvárkomputer-funkcióját a külső fejlesztésű Oceanic Plus applikációval lehet lényegesen sokrétűbbé tenni.

A Huish Outdoors által fejlesztett, búvárokat segítő alkalmazás hivatalosan 40 méteres merülési mélységig használható és - legalábbis a fizetős változata - gyakorlatilag minden olyan funkciót betölt, amit az erre a célra rendszeresített búvárkomputerek hivatottak ellátni.

apple-watch-ultra-oceanic-plus

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x)

A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Ha a "dobozos" megoldás kevés: tesztinfrastruktúra házon belül (x) A thyssenkrupp kormányrendszereinek tesztelését is saját fejlesztésű infrastruktúrán végzi.

Az alkalmazás a vízmélység mellett egyebek mellett nyomon követi a vízhőmérsékleteket, segít a dekompressziós megállók megtervezésében, kijelzi a merülési sebességet illetve a felszínre emelkedéshez szükséges időt.

Az interfész merülés közben értelemszerűen nem érintőkijelzőn keresztül vezérelhető, helyette minden funkciót a vezérlőtárcsával lehet elérni, illetve a haptikus motor rezgéseit a lehető legerősebbre állítja az óra, így azt állítólag még a búvárruhán keresztül is lehet érezni.

A fentieken túl az Oceanic Plus segítségével az órához csatlakozó iPhone-okon részletesen megtervezhetők a merülések, melyeket a rendszer a felszínre jövetelt követően részletesen ábrázol is.

a címlapról