Szerző: Koi Tamás

2022. november 29. 13:55

Hobbisták búvárkomputere lett az Apple Watch Ultra

Mostantól hobbicélú búvárkodáshoz is lehet használni az Apple ősszel megjelent okosóráját, a kínálat csúcsát képező Apple Watch Ultrát.

Kisebb, hangsúlyozottan nem professzionális célú merülésekhez is használható mostantól az Apple Watch Ultra, melynek fapados búvárkomputer-funkcióját a külső fejlesztésű Oceanic Plus applikációval lehet lényegesen sokrétűbbé tenni.

A Huish Outdoors által fejlesztett, búvárokat segítő alkalmazás hivatalosan 40 méteres merülési mélységig használható és - legalábbis a fizetős változata - gyakorlatilag minden olyan funkciót betölt, amit az erre a célra rendszeresített búvárkomputerek hivatottak ellátni.

apple-watch-ultra-oceanic-plus

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az alkalmazás a vízmélység mellett egyebek mellett nyomon követi a vízhőmérsékleteket, segít a dekompressziós megállók megtervezésében, kijelzi a merülési sebességet illetve a felszínre emelkedéshez szükséges időt.

Az interfész merülés közben értelemszerűen nem érintőkijelzőn keresztül vezérelhető, helyette minden funkciót a vezérlőtárcsával lehet elérni, illetve a haptikus motor rezgéseit a lehető legerősebbre állítja az óra, így azt állítólag még a búvárruhán keresztül is lehet érezni.

A fentieken túl az Oceanic Plus segítségével az órához csatlakozó iPhone-okon részletesen megtervezhetők a merülések, melyeket a rendszer a felszínre jövetelt követően részletesen ábrázol is.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.